Video. Teaser misterios din partea Mazda: niponii ar putea lansa o versiune turbo a hatchback-ului Mazda 3

de Cornel Șocariciu
Vineri, 26.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a publicat un teaser video misterios care anunță lansarea unui model nou în 8 iulie. Conform zvonurilor, niponii pregătesc debutul unui Mazda 3 echipat cu motor turbo.

În urmă cu câteva săptămâni au apărut o serie de zvonuri care sugerau că Mazda pregătește o versiune turbo pentru actuala generație Mazda 3. Acum, producătorul nipon a publicat un teaser video misterios cu sunetul produs de un motor turbo pe benzină, semn că zvonurile s-ar putea dovedi adevărate.

Mai mult decât atât, în cadrul clipului este anunțată și data lansării: 8 iulie.

Pentru moment, nu există informații cu privire la motorizarea pregătită de niponi. În prezent, Mazda 3 are o versiune de competiții care integrează un propulsor turbo pe benzină de 2.0 litri cu patru cilindri care dezvoltă 350 CP și 490 Nm. Totuși, sunt șanse mici ca versiunea de serie a hatchback-ului să aibă asemenea resurse, în condițiile în care niponii nu au în plan versiuni de performanță.

Alte voci apropiate companiei spun că modelul ar putea prelua motorul turbo de 2.5 litri disponibil pe Mazda CX-5 pe anumite piețe.

Comentarii (13)

  • someone
    mazda 3 din TCR are motorul de 2.5. sper sa nu foloseasca motorul de 2.5 de pe CX5 si CX9 din state, pt ca , conform celor ce l-au testat acolo, si aia stiu despre masini, motorul e anesteziat in plaja superioara, tocmai pt a respecta normele. se conduce din cuplu in plaja medie, iar sus in ture nu ajunge datoriat setarii cutiei si ecu-ului.
    dar oricum nu mai avem de asteptat decat 2 saptamani
    10 0
  • Daca asta cu motorul neturbo lesinat de 2 L "te duce in" 30k, noul turbo o sa coste cat un C-Klasse? Sau care e schema?

    E tot mai de ras ce fac astia de la Mazda, sincer... :)))
    8 12
  • @someone: Da, toate sursele indică un turbo 2.5 *cumințit* cumva, taman fiindcă e rezervat americanilor (și Australiei poate, unde Mazda 3 e încă nr. 1 la compacte.)

    @PMC: Îi înțeleg pe yuppies călare doar pe apps că n-au habar de schimbatu vitezelor sus în ture... dar și tu, Brutus ? :-)
    Serios acu, am condus *leșinătura* G de 122 CP și e OK dinamic, ca să nu mai repet că tinde spre premium în rest... iar X-leșinatul de 180 CP e chiar prea zglobiu pentru deal-valea mioritică.
    De fapt X-versiunea recentă de *numai* 150 CP pare preferabilă, la vreo 23K € preț listă... te-ai gândit cred la Golful-8 cu ăia 30.000. :-)

    Personalmente aștept însă o posibilă Mazda 2 Skyactiv-X (1,5 l și 130-140 CP) ca să devin poate clientul lor, că 3-ul e prea mare pentru gusturile (sau hachițele) mele.
    17 1
  • Pentru ca automarket este foarte in urma cu informatiile si rumega doar ce gaseste prin comunicatele de presa: nu mai este o problema de "ar putea", ci Mazda va lansa cu certitudine o Mazda3 Turbo, pe care o va vinde atat intr-o versiune Sedan, cat si intr-o varianta Hatchback. Aparent doar impreuna cu o cutie automata in sase rapoarte si tractiune integrala.
    7 0
  • Erată - Nu X-ul, ci G-ul de 150 CP îmi pare preferabil la vreo 24K, X-ul bazic de 180 CP ceva mai economic fiind chiar mai ieftin (23.590 €), dar mai complex cu compresorul ăla și oarecum riscant de luat la început de carieră.

    @nume: Corect, iar datele lui 3-Turbo vor fi oricum confirmate curând, chiar dacă lipsite de interes practic în UE -- o piață nu f. importantă pentru Mazda, dar nici neglijabilă.
    (n.b.: Suzuki au început deja să mă enerveze :-) cu noile lor așa-zise hibride *mild* aplicate și Swift-ului Sport castrat acum spre 130 CP, dar se adaptează și ei săracii la eco-obsesiile ne-aleșilor noștri.)
    10 0
  • @PMC

    Mazda tocmai a declarat ca se vor arunca in zona premium cu viitoarea Mazda 6, tractiune spate, 6 cilindri in linie, deci in zona a 50.000 euro cel putin. Ramane de vazut, este periculos, dar trebuie sa faca ceva, asa zisul mers impotriva curentului nu prea mai merge.
    10 1
  • @dan_grc: Mă întreb dacă UNII nostalgici ai motoarelor L6 aspirate... și puțin decedate BMW nu vor trece cumva în tabăra dușmană. :-)
    Adică nu numai pe motive de garanție extinsă.

    În rest, Mazda nu-mi par chiar de plâns ca alți japi (Mitsu-Nissan) și vor avea mereu fanii lor.
    Probabil că se mulțumesc cu 1,5 milioane mașini vândute anual, chiar dacă zvonurile privind preluarea lor de alții mai... grandioși circulă de pe când eram (mult) mai tânăr.
    (Disclaimer -- e doar o părere de AM-chibiț, deci nu aștept aplauze... verzi. :-))
    11 0
  • Viitorul sase in linie va fi aspirat ? Hmm, sunt curios ce putere va avea.

    Mazda are clientii ei, deocamdata, dar ramane de vazut crestere de pret cum va fi primita. Oricum, cred ca viitoarea Mazda6 se va vinde mult mai bine decat Giulia, de exemplu, sunt prezenti pe mai multe piete, in.SUA au o imagine mai buna.
    5 1
  • Din punctul meu de vedere nu-i vad rostul unui motor turbo atata timp cat nu vor sa intre in zona "hot hatch". Motorul de care aminteste si Kiro mai sus -G-ul 2.0 de 150 cai este arhisuficient pt. Mazda 3,personal il prefer oricarui turbo de pana in 2.0 l de pe piata ,inclusiv cel de pe Honda de 185 cai ..182 sau cati dracu mai are.
    Pt. Europeni o adevarata surpriza placuta ar fi fost poate o caroserie Estate cred . Dar nu sta Mazda cu ochii pe Europa din pacate..
    9 0
  • someone
    @dan: mazda trece la rwd pentru ca premium, dar mai ales pt ca actuala platforma nu mai poate fi imunatatita, si nu suporta puteri mai mari de atat. iar motoarele 6L vor fi si diesel si skyactiveX. deci aspirate. viitorul suna bine , nu? diesel-ul e pt PMC, ca sa iubeasca si el mazda, iar restul aspiratelor, pentru noi ceilalti
    6 0
  • Mazda trece la RWD pentru ca actuala platforma nu mai poate fi imbunatatita si nu suporta puteri mai mari decat atat? Decat cat? 250 CP? RS4 ofera 450 CP pe o arhitectura FWD si nu se mai plange nimeni ca nu trece la RWD.
    2 3
  • someone
    @ nume: e declaratia oficiala.
    3 0
  • Mi se pare de un amatorism incredibil o astfel de declaratie. Mazda nu e Corvette.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru