Gama Mercedes AMG va include hidrizi şi electrice după anul 2020: "Nu putem să schimbăm viitorul"

de Daniel Popescu
Marti, 31.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes AMG a confirmat că va introduce hibrizi şi modele electrice în gamă după anul 2020, întrucât acesta este viitorul industriei auto.

Diviziile de performanţă ale constructorilor auto nu au fost încă atinse cu adevărat de tendinţa de a dezvolta sisteme de propulsii ecologice, fie ele hibride sau electrice.

Lucrurile se schimbă însă treptat şi în această privinţă, iar cei de la Mercedes AMG anunţă deja o serie de planuri în acest domeniu. Tobias Moers, CEO-ul AMG, a admis în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Motor Authority că electrificarea gamelor este practic inevitabilă pentru orice constructor.

"Nu putem să schimbăm viitorul. Este o situaţie interesantă în industria auto. Toată lumea vorbeşte despre electrificarea şi hibridizarea trenurilor de rulare. Pentru segmentul de performanţă, electrificarea oferă putere şi eficientă suplimentare într-un mod diferit", spune el.

Urmareste Automarket
În acest context, el a dezvăluit că Mercedes AMG va include hibrizi şi electrice în gama undeva după anul 2020.

"Atunci când vorbim despre un AMG hibrid sau despre un tren de rulare electric, cu siguranţă este ceva la care ne aşteptăm dincolo de anul 2020", a adăugat el.

Mercedes AMG a confirmat anterior că lucrează la hypercarul Project One, care va deveni prima maşină de serie cu motor de Formula 1 şi va avea peste 1.000 de cai putere.

În cazul în care unitatea de propulsie folosită în Formula 1 nu va fi modificată, aceasta va include şi un complex sistem hibrid de recuperare a energiei.

Via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru