Geely vrea să construiască o fabrică nouă pentru brandul Polestar: capacitate anuală de 30.000 de mașini electrice

de Paul Cosma
Marti, 27.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chinezii de la Geely vor să construiască o fabrică nouă pentru brandul Polestar, care să aibă o capacitate anuală de 30.000 de mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Geely, unul dintre cei mai cunoscuți producători auto din China și proprietar al unor mărci precum Volvo sau Lotus, pregătește o investiție care să sporească producția de mașini electrice în cadrul grupului.

Este vorba despre o fabrică nouă care să livreze mașini electrice sub brandul Polestar. Surse din cadrul companiei spun că viitoarea uzină ce va fi construită în China va produce anual circa 30.000 de mașini electrice sub sigla Polestar.

Polestar, brandul de performanță al celor de la Volvo, a lansat sedanul electric Polestar 2 în luna martie a acestui an, ca rival direct pentru Tesla Model 3.

Modelul este echipat cu două motoare electrice care oferă tracțiune integrală și generează 408 cai putere și un cuplu maxim de 660 Nm. Polestar 2 utilizează o baterie cu capacitatea de 78 kWh care oferă o autonomie oficială de 500 de kilometri, conform standardului european WLTP.

Polestar a anunțat recent că sedanul său electric va fi disponibil de anul viitor într-o versiune cu un singur motor și autonomie mai mare.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • de unde vine cobaltul?
    De la minele din Africaaaa:
    https://twitter.com/Mwirigi/status/1318751539616501761
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru