General Motors depășește Toyota și redevine cel mai mare constructor în Statele Unite

de Tiberiu Safta
Joi, 05.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a devenit cel mai bine vândut constructor în Statele Unite, în 2022. Gigantul american a vândut peste 2.2 milioane de mașini în această țară și a reușit să-i depășească pe japonezii de la Toyota.

În 2021, Toyota a devenit oficial cel mai mare constructor de automobile în Statele Unite, după 90 de ani neîntrerupți în care General Motors a dominat piața auto din această țară. Acum, au venit și rezultatele pentru 2022 și relevă faptul că balanța s-a înclinat în favoarea grupului american.

Astfel, General Motors reușește să revină în fruntea celor mai mari constructori de mașini din Statele Unite, în timp ce Toyota cade pe locul 2. În ultimele 12 luni, GM a reușit să vândă 2.274.088 de vehicule, ceea ce înseamnă o creștere de 2.5% față de nivelul din 2021.

Între timp, Toyota a vândut 2.108.458 de mașini în această perioadă, o scădere de 9.6% față de acum doi ani. Atunci, grupul japonez a reușit să comercializeze 2.3 milioane de vehicule pe această piață.

Cu toate acestea, piața auto din Statele Unite a scăzut în ultimul an cu 8% față de 2021. În total, au fost vândute 13.9 milioane de automobile noi în această țară.

Motivul principal pentru această scădere este reprezentat de criza mondială de semiconductori și de lipsa de componente.

Din cauza acestei crize, cele mai multe mașini au fost vândute la prețuri mai mari decât în mod obișnuit, iar mărcile asiatice au fost cele mai puternic afectate de criză.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • inexorabil
    “Cel mai mare”. Dar cu litere mici.
    1 5
  • Banditos
    Cine, putin?
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru