General Motors va lansa 20 de modele electrice până în 2023: primele două vin în următoarele 18 luni

de Daniel Popescu
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors va lansa nu mai puțin de 20 de modele electrice în pană în 2023, iar primele două dintre acestea vor sosi până în primăvara anului 2019.

General Motors s-a remarcat până în prezent în segmentul mașinilor electrice în special prin Chevrolet Bolt EV, care pe piața din Europa este (încă) disponibil ca Opel Ampera-e.

După ce s-a retras din Europa ca urmare a vânzării Opel către Grupul PSA Peugeot-Citroen, constructorul american a anunțat un plan ambițios, cu mult peste cel al conaționalilor de la Ford. Astfel, planurile vizează lansarea a nu mai puțin de 20 de modele electrice până în 2023, iar primele dintre acestea vor fi dezvăluite până în primăvara lui 2019.

"În următoarele 18 luni, GM va introduce două modele electrice complet noi bazate pe lucrurile învățate de la Chevrolet Bolt EV. Acestea vor fi primele dintre cele cel puțin 20 de modele integral electrice pe care le vom lansa până în 2023", anunță americanii într-un comunicat de presă.

General Motors nu a dezvăluit încă sub ce branduri vor fi dezvoltate modelele electrice și nici piețele pe care vor fi vândute acestea.

Totuși, cel mai probabil, o bună parte dintre acestea vor fi comercializate doar pe piața din China, după o strategie pregătită de numeroși alți constructori ca urmare a normelor dure de poluare din statul asiatic care vor intra în vigoare în 2019.

Pe de altă parte, oficialii GM admit că mașinile electrice nu vor deveni populare peste noapte în rândul clienților finali. "GM crede în viitorul electric. Chiar dacă acel viitor nu se va întâmpla peste noapte, GM este determinată să crească utilizarea și acceptarea mașinilor electrice prin soluții fără compromis care corespund cerințelor clienților", afirmă Mark Reuss, vicepreședinte executiv pentru dezvoltarea produselor la GM.

Via InsideEVs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru