Gergo Szabo a câştigat Campionatul Naţional de Raliuri

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 11.10.2010
Gergo Szabo a reuşit să câştige weekendul acesta şi ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurată la Iaşi, asigurându-şi astfel titlul suprem.

Weekendul acesta, ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurată la Iaşi, a stabilit şi câştigătorul absolut pentru anul competiţional 2010. După ce şi-a adjudecat prima poziţie a podiumului la grup A, cu Victor Ponta şi Edwin Kelleti, încă de acum două etape, echipa Jack Daniel's Rally Team a sărbătorit şi la Iaşi, după victoria echipajului Gergo Szabo şi Levente Csegzy.

Punctele adunate la Iaşi au fost suficiente pentru a-i aduce lui Szabo titlul de campion absolut al României, pentru al doilea an consecutiv. După cursă, Gergo Szabo a declarat: "Am muncit mult si sunt fericit că mi-am păstrat titlul. A fost un sezon extraordinar pentru care le mulţumesc tuturor celor care au muncit alaturi de noi şi, evident, celor care ne-au susţinut. La Iaşi totul a mers foarte bine, a doua zi am fost mult mai relaxat şi am câştigat toate probele. Mă bucur că toată echipa Jack a făcut un sezon bun şi că am câştigat împreună şi titlul pe echipe."

Văzut ca singurul candidat cu şanse matematice de a pune în pericol titlul lui Szabo, înainte de Raliului Iaşiului, Vali Porcişteanu a fost scos din cursă pe speciala secundă de o pană.

Tânărul pilot a încercat revenirea, dar nu a reuşit decât un loc patru la finalul raliului. Chiar şi aşa, Porcişteanu a reuşit să termine campionatul din postura de vice-campion.

Deşi a început sezonul în forţă, Bogdan Marişca a fost urmărit de ghinion pe finalul sezonului şi a pierdut a treia treaptă a podiumului în favoarea lui Dan Gârtofan, care a terminat Raliul Iaşiului pe locul secund.

Comentarii (1)

  • deja-vu
    ne bat astia (ungurii si bulgarii) la motorsport de ne suna apa... iar sarbii la jocurile de echipa...deja-vu!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru