Germania: Dealerii BMW se opun ideii vânzării maşinilor pe internet

de Sebastian Toma
Joi, 25.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii reţelei de dealeri BMW din Germania nu consideră vânzarea maşinilor pe internet drept o idee bună, spunând că le periclitează afacerile.

Reţeaua de dealeri BMW este coloana vertebrală a vânzărilor mărcii noastre

Roland Kruger
Director vânzări BMW Germania
BMW vrea să vândă maşini şi pe internet, dar dealerii săi nu sunt de acord cu ideea. Mai precis, BMW lucrează la un serviciu care să ofere test drive-uri cu modelele mărcii direct la domiciliul clientului, totul prin programare pe internet, la fel cum intenţionează să ofere programări în service şi alte servicii legate de vânzarea unui nou automobil nou. În tot acest timp, reprezentanţii dealerilor BMW sunt nemulţumiţi de propunere, deoarece aceştia ar putea să se trezească fără niciun client interesat de o achiziţie reală.

BMW a prezentat ideea vânzării maşinilor pe internet într-un interviu acordat nemţilor de la Wirtschaftswoche, la scurtă vreme anunţarea preţurilor lui i3 în Germania. Constructorul german a visat o echipă de vânzări tânără şi dinamică, care să viziteze clienţii acasă şi să le prezinte serviciile şi modelele BMW într-un mod atractiv. La vremea prezentării respective, reprezentanţii BMW au atras atenţia dealerilor mărcii prin afirmaţia ”vă puteţi imagina că vânzările pe internet ar putea fi extinse la toate modelele din gamă”.

Urmareste Automarket
BMW nu este primul constructor care încearcă vânzarea de automobile pe internet, iar Germania nu este prima piaţă pe care se testează această idee. General Motors a început, în urmă cu ceva vreme, o campanie de vânzare a modelelor noi, aflate în stocurile dealerilor, direct pe eBay, iar Daimler şi BMW au vândut maşini pe internet pe piaţa din China.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (2)

  • Ati uitat de Dacia care vinde deja masini direct prin internet din anumite tari.

    Producatorul roman sub beneficul control francez stie sa speculeze foarte bine cererea.

    Nu este nevoie sa fii BMW sau GM ca sa oferi solutii noi.
    1 4
  • Cel mai rational mod prin care iti poti comanda un produs este sa-l vezi in fata ta, sa-l pipai, sa-l mirosi, sa-l compari cu alte produse expuse in acelasi loc. Apoi alegi. Nu am incredere in comenzile online. Risti sa fii dezamagit de ceea ce primesti. De aceea, cred ca dealerii BMW nu ar trebui sa-si faca atatea probleme. Mai bine s-ar concentra pe avantajele pe care le au versus vanzarile pe internet. In fond, nu-i opreste nimeni sa foloseasca si ei acest instrument.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru