Glume de 1 aprilie: Volvo anunţă primul airbag care înconjoară maşina în caz de accident

de Mircea Meșter
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo profită de imaginea sa în materie de siguranţă şi anunţă primul airbag exterior care înconjoară maşina în caz de accident. Deşi ideea poate părea una fascinantă, vorbim de o simplă glumă de 1 aprilie din partea scandinavilor.

În acest moment, sistemul External vehicle Protection se află încă în faza de teste, dar Volvo investighează posibilitatea montării sale pe viitoarele modele ale mărcii.

Volvo
Comunicat de presă
Ziua de 1 aprilie începe în forţă pentru cosntructorii auto europeni, primul nume mare care intră în jocul ştirilor false fiind Volvo. Constructorul suedez a publicat astăzi un comunicat oficial pe site-ul dedicat informării jurnaliştilor prin care anunţă că a dezvoltat, în premieră absolută, un airbag extern care "înfăşoară" maşina în cazul unui impact iminent cu o altă maşină sau cu un orice alt obiect.

Volvo a denumit sistemul "External Vehicle Protection" (EnVeloP). Cum funcţionează? "Sistemul External Vehicle protection constă într-un mic container construit în plafonul maşinii, acesta conţinând la rândul său un balon împăturit construit dintr-un material similar celui folosit la airbag-uri. În cazul unei coliziuni care nu poate fi evitată - cu o altă maşină, cu un obiect de pe marginea şoselei sau chiar şi când intră în contact cu suprafaţa apei, balonul se desface instantaneu şi acoperă toată maşina", spun cei de la Volvo.

Cunoscut pentru tehnologiile sale avansate în materie de airbag-uri, constructorul scandinav profită astfel de momentul 1 aprilie pentru a încerca un joc amuzant.

"Ani la rând am încercat să ridicăm nivelul de siguranţă al maşinilor noastre investind în inovaţie, iar airbag-ul a reprezentat un punct central în această călătorie a noastră", spune Thomas Broberg, Senior Technical Adviser pe probleme de siguranţă şa Volvo Cars Safety Centre, într-una dintre declaraţiile serioase ale comunicatului Volvo de 1 aprilie.

via Volvo

Comentarii (4)

  • imi poate garanta cineva ca in laboratoarele Volvo una dintre ideile trasnite celor de acolo nu ar fi putut prevedea si existenta unui astfel de airbag?

    gluma, gluma...dar nici macar nu e o idee rea
    27 0
  • Adrian
    Si sa vezi ca din gluma asta o sa scoata in viitor asa ceva :)))
    19 0
  • Asta e cea mai tare poantă.
    3 0
  • sandman
    Volvo in sine e o gluma... chinezeasca.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru