Grupul MOL preia 42 de staţii de alimentare Agip în România

de Bogdan Mirică
Luni, 02.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
MOL a anunţat finalizarea achiziţiei grupului italian ENI, deţinătorul lanţului de benzinării Agip. 42 de unităţi de alimentare vor primi însemnele brandului maghiar MOL.

Mişcări importante pe piaţa furnizorilor de carburant din România. Grupul MOL, care deţine benzinăriile cu acelaşi nume, a finalizat achiziţia companiei italiene ENI, care dispunea în România de lanţul de benzinării Agip.

În urma tranzacţiei, ENI România va fi redenumită MOL Retail Comerţ, urmând să fie mai apoi absorbită de compania mamă, MOL România. Cu această achiziţie compania maghiară îşi va consolida poziţia pe piaţa autohtonă, beneficiind de 42 de benzinării noi, în zone centrale din ţară.

Astfel, MOL România îşi va creşte cota de piaţă şi va numără un total de 200 de benzinării la nivel naţional. Compania din Ungaria va începe în scurt timp introducerea elementelor mărcii specifice MOL în fostele benzinării Agip.

Esential 200 de benzinării va număra Grupul MOL în România după achiziţia Agip.
Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria.
Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are 75 de ani de experiență şi deţine operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 state.

Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări.

Comentarii (6)

  • mishazaitev
    Inainte calareti ai lui Arpad ....
    2 4
  • Pentru mine este o veste extrem de proasta deoarece in ultimii ani alimentam frecvent de la Agip (benzina buna, pozitionare ideala etc) insa eu nu alimentez de la mol ungaria din principiu. Se pare ca va trebui sa ma reorientez bgp.
    6 4
  • P.S.: Am uitat sa dedic pe aceasta cale, o sincera m#le dacica "pritenilor" nostrii bozgori!
    6 5
  • @C-G-C

    Din pacate, tu ramai cu revolta si invectivele, ei cu expansiunea economica. Nici eu nu-i simatizez,recunosc, insa nu pot sa nu admir Ungaria pentru faptul ca, spre exemplu, aceasta companie petroliera MOL apartine statului ungar si nu a fost vanduta pe doi lei unor investitori "strategici". Si, de curiozitate, catre cine vrei sa te reorientezi? Catre rusii de la Gazprom sau Lukoil, catre rusii care se afla in spatele austriecilor de la OMV Petrom, sau catre cazahii, tot fosti sovietici si aia, de la Rompetrol?!

    Pe mine ma intereseaza prea putin cine imi vinde benzina, ci cat de bine ii merge masina.
    4 0
  • Eu sunt de acord cu tine, ar trebui sa-i excludem din start pe rusi.
    Dar prefer sa fiu clientul azerilor de la Rompetrol, ca macar rafineaza la noi si au si preturi OK. Sau la Petrom, ca macar mai are statul roman actiuni.
    La OMV sau Mol insa nu mai alimentez, mai ales datorita preturilor exagerate. Si ar fi bine sa ne amintim ca austriecii de la OMV "se pupa" cu rusii si semneaza acorduri cu ei in plina criza ucraineana.
    1 1
  • "La OMV sau Mol insa nu mai alimentez, mai ales datorita preturilor exagerate. "

    Cand va vad atat de inteligenti...
    Da,la OMV este mai scump litrul de benzina/motorina cu maxim 5 bani(cu toate ca si 5 bani e cam mult,diferenta e si mai mica).Asta inseamna ca la un plin de 70 de litri(care costa in jur de 350-360 de lei) mai dai inca 3 lei.Chiar influenteaza acesti 3 lei atat de mult?Avand in vedere ca toata lumea spune ca masina merge mai bine cu combustibil de la OMV,clar si consumul este putin mai mic,infim,dar totusi este.Si uite asa iti scoti "investitia" de 3 lei.Pe langa asta,trage si masina mai bine(am testat cu masina mea),si te tin si mai mult injectoarele,pompele,filtrele etc.
    Economii de oameni prosti,tipic romanesc.Ce-i mai ieftin,e mai bun.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru