Grupul PSA anunță noi posibile întreruperi temporare ale producției din cauza lipsei cutiilor de viteze: “Nu ne așteptăm ca vânzările să fie afectate”

de Paul Cosma
Joi, 30.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez PSA a transmis că se așteaptă la noi întreruperi temporare ale producției din cauză că nu au capacitatea de a produce cutii de viteze în ritmul solicitat de clienți. Primul model afectat a fost 308, a cărui producție a fost oprită temporar la Sochaux.

Lipsa componentelor a cauzat întreruperea producției pentru Peugeot 308 la uzina din Sochaux. Așa cum Automarket a anunțat aici, cutiile de viteze manuale pentru 308 sunt produse la uzina de la Valenciennes, care are o capacitate de producție de cel mult 2.400 de unități pe zi. În ritmul actual al cererii pentru Peugeot 308, capacitatea uzinei ar trebui mărită la circa 3.000 de unități pe zi.

Grupul PSA avertizează că aceste probleme s-ar putea repeta și că se așteaptă la noi întreruperi temporare ale producției la alte fabrici pe care le deține.

“Ținând cont de faptul că mărirea producției la Valenciennes are nevoie de timp, întreruperea producției se poate întâmpla la alte fabrici. Totuși, nu ne așteptăm ca vânzările să fie afectate în a doua parte a anului,” au transmis oficialii companiei.

Peugeot a estimat că va “pierde” producția a circa 500 de unități 308 în fiecare zi în care muncitorii nu lucrează. Problemele uzinei de la Valenciennes ar putea fi influențate și de o decizie recentă a Grupului PSA de a reloca aici producția de cutii de viteze automate din Japonia și China.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru