Grupul Volkswagen schimbă strategia pentru gama de mașini electrice de oraș: Seat a pierdut proiectul inițiat în 2018

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Luni, 04.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a decis ca Seat să nu se mai ocupe de gama de mașini electrice de oraș cu prețuri mai mici de 20.000 de euro, după ce spaniolii au amânat intrarea pe piața chineză. Cel mai probabil, proiectul va fi dezvoltat sub brandul Volkswagen.

În vara anului 2018, SEAT a anunțat un parteneriat cu constructorul chinez JAC pentru a dezvolta în numele Grupului Volkswagen o gamă de mașini electrice de oraș care să coste mai puțin de 20.000 de euro. Primele modele erau așteptate în 2021, însă Seat a decis recent să amâne intrarea pe piața din China.

"(Decizia a fost luată) în contextul revizuirii de către Grupul Volkswaten a strategiei globale în privința brandurilor, a sistemelor de producție și a piețelor", menționează Seat.

În urma acestei decizii, Grupul Volkswagen consideră că nu are sens ca Seat să continue colaborarea cu JAC pentru dezvoltarea mașinilor electrice de oraș.

"Pierderea proiectului este legată de decizia Seat de a nu mai merge în China. Nu ar fi avut sens să continue cooperarea cu JAC", a declarat un purtător de cuvânt al Grupului Volkswagen.

Proiectul urmează să fie atribuit unui alt constructor din cadrul Grupului. Oficialii germani susțin că nu au luat încă nicio decizie, însă o sursă citată de publicația Automotive News menționează că viitoarele mașini electrice de oraș vor fi dezvoltate chiar de brandul Volkswagen.

"Ar fi mai eficient din punct de vedere al sinergiilor", a precizat sursa.

Noua gamă de modele electrice de oraș cu prețuri mai mici de 20.000 de euro va fi dezvoltată pe o versiune mai scurtă a platformei MEB și va avea o lungime mai mică de 4 metri.

În prezent, principala provocare a inginerilor este să reducă costurile cu 30% comparativ cu platforma MEB, pentru a putea vinde mașini electrice cu prețuri mai mici de 20.000 de euro. Printre opțiuni se numără integrarea unor motoare mai mici și modificarea configurației pentru modulele de baterii.

Noile modele dezvoltate pe platforma simplificată MEB ar urma să înlocuiască în gamă actualele versiuni electrice ale modelelor Volkswagen Up!, Skoda Citigo și Seat Mii.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Deci VW le dă peste bot la Seat în China, la fel cum VW le-a dat peste bot la Skoda în SUA

    Asta pentru că pentru germani contează germanii şi restul doar dacă mai rămân firmituri. Vorba aia... Uber alles.
    4 1
  • ACE - Craiova
    Cel tarziu in anul 2023, grupul VW, va lansa cele mai mici modele electrice de oras:
    - VW ID.1;
    - AUDI Q1 e-tron.
    3 2
  • @pentru germani contează germanii pt VW contează profitul. Sigla vinde
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru