Grupul VW va decide în februarie dacă va construi noua fabrică din Turcia: România, Bulgaria și Serbia ar fi fost scoase din calcule

de Paul Cosma
Sambata, 14.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen va lua o decizie în februarie 2020 cu privire la construcția noii fabrici din Turcia, potrivit unor surse apropiate de companie. România, Bulgaria și Serbia ar fi fost scoase din calculele VW, care ar urma să se orienteze către Slovacia dacă uzina din Turcia nu se va concretiza.

Grupul Volkswagen a anunțat în această vară că Turcia reprezintă principala opțiune pentru o nouă uzină auto în estul Europei, iar recent a înființat o subsidiară în această țară.

Pasul următor era reprezentat de confirmarea oficială că Volkswagen va produce mașini în Turcia, însă anunțul final a fost amânat pe termen nedeterminat de situația politică din zonă.

La jumătatea lunii octombrie, Turcia a lansat o operațiune militară în statul vecin Siria, ceea ce a generat critici vehemente din partea Statelor Unite și Uniunii Europene.

O decizie fusese amânată pentru finalul acestui an, însă surse din cadrul companiei susțin că Volkswagen va lua o hotărâre în luna februarie 2020.

Potrivit acelorași surse, grupul german a exclus varianta construirii unei uzine în România, Bulgaria sau Serbia. Dacă varianta Turcia nu se va concretiza, Volkswagen ar urma să-și îndrepte atenția către Slovacia.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Scoase din calculele producţiei, dar nu şi din calculele destinaţiei producţiei…O, nu, VAG nu-şi permite să renunţe, d.p.d.v. mercantil, la închinătorii lui din Estul "înapoiat” şi, desigur, “mistic”.
    17 6
  • Fara alehas
    Dintre toate Turcia e cea mai apropiata de China :)
    10 1
  • MuresMures
    cine cumpara vw nou sa sh e tradator de patrie
    2 2
  • Edikkk
    Incredibil !!!

    Huooooo VW !

    Adică Bulgaria, România niet, nici măcar Serbia şi.... cine???

    Slovacia ???

    Unde au deja mari probleme cu forţa de muncă ???
    Unde deja Land Rover are probleme?

    Incredibil.
    Să le cumpere slovacii și turcii porcăriile de maşini
    9 5
  • Telenovela continua
    4 2
  • Adrian
    Orban, fă ceva !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru