Grupul VW vrea să producă modele Audi la uzina din Shanghai: investiție de 590 de milioane de dolari cu chinezii de la SAIC

de Paul Cosma
Marti, 14.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen și partenerul său SAIC din China pregătesc o investiție de circa 590 de milioane de dolari prin care uzina lor din Shanghai să înceapă producția de modele Audi, potrivit unor documente oficiale citate de Reuters. Fabrica ar urma să livreze anual circa 60.000 de unități Audi A7L.

SAIC Volkswagen, un joint-venture între constructorul german și cel mai mare producător auto din China, vinde în prezent modele sub mărcile Volkswagen și Skoda pentru piața chineză.

În urma unei investiții de 590 de milioane de dolari, uzina din Shanghai se pregătește să producă și modele Audi pentru piața chineză, conform agenției Reuters, care citează documente oficiale.

Astfel, nemții ar urma să producă la Shanghai circa 60.000 de unități Audi A7L pe an, dar și SUV-uri din grup.

Totodată, Volkswagen și SAIC estimează că fabrica va începe producția de modele electrice pe platforma MEB în ultimul trimestru din acest an.

Anul trecut, SAIC Volkswagen a vândut două milioane de mașini. În primele 6 luni din 2020, vânzările au scăzut cu 37%, la circa 577.000 de unități pe fondul pandemiei de coronavirus.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Bravo,baieti! Ieri citeam de ce oportunitate gasise seful de la Audi in timp de criza,sa dea 9500 de angajati afara.Bagati tare in Asia,lasati Europa in pace,deconectati senila de la aparate ca o sa mai aiba bani dracu sa va cumpere masinile daca nu o sa ganditi pe termen lung.
    10 2
  • 141456412
    nu zic ca e de bine sau rau, dar observ ca a pornit o tendinta...incet incet productia de masini se muta in china, dupa modelul electronicelor
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru