Gumpert ataca "Iadul Verde" cu un Apollo hibrid

De Catalin Dinu
Publicat Miercuri, 23.04.2008
Varianta hibrida a lui Gumpert Apollo va suporta un test de anduranta in cursa de 24 de ore de la Nurburgring.

Esential

630 CP dezvolta motorul pe benzina al hibridului.
100 kW este puterea motorului electric de pe Apollo.

Gumpert va intra cu un hibrid in cursa de 24 de ore de la Nurburgring de luna viitoare. Masina de circuit bazata pe Gumpert Apollo va fi condusa de fostul pilot de Formula 1 Heinz-Harald Frentzen si de Dirk Muller. Versiunea hibrida a lui Apollo va dispune de un motor electric de 100 kW si de un motor V8 pe benzina de 3.3 litri bi-turbo care va dezvolta 630 CP. Propulsorul electric va utiliza tehnologia regenerativa si se va incarca in momentul franarii hibridului Gumpert.

La cursa sa de debut, bolidul hibrid Gumpert va concura alaturi de masini ca Porsche 911 GT3, Dodge Viper, Lamborghini Gallardo, BMW Z4 sau Chevrolet Corvette. Cursa de 24 de ore de la Nurburgring va avea loc pe 24-25 mai 2008.

“Motorsportul nu poate ignora necesitatea economisirii energiei. Exista o sansa prin care sportul cu motor isi va reintoarce centrul de activitate spre dezvoltarea tehnica, facand masinile din afara circuitului mult mai eficiente din punct de vedere energetic", a declarat Frentzen.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru