Guvernul vrea să construiască peste 400 de kilometri de autostradă până în 2026

de Paul Cosma
Joi, 03.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul își propune să construiască 434 de kilometri de autostradă cu finanţare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), termenul limită pentru finalizarea lucrărilor fiind august 2026.

Din cei 434 de kilometri de autostradă propuşi pentru finanţare, 383 sunt pe A7 Ploieşti-Paşcani „Autostrada Moldovei” (patru secţiuni cu o lungime totală de 320 km), respectiv „capetele” de pe A8 Autostrada Unirii (Târgu Mureş – Miercurea Nirajului şi Leghin – Paşcani). 

De asemenea, un alt tronson de autostradă propus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă va fi A1, secţiunea dintre Holdea şi Margina, practic tronsonul care lipseşte pentru a avea autostradă completă între Sibiu şi Vama Nădlac. 

“În 2026 vom vedea 434 de km noi la autostrăzile A7 și A8, este contribuția noastră la datoria istorică față de români privind construcția de autostrăzi. Și pentru că suntem pe drumul spre viitor, vor fi construite pe aceste tronsoane 52 de stații electrice, cu 264 de puncte de încărcare. În total prin PNRR (transport, energie, fondul UAT) vom ajunge să avem câteva mii de stații de încărcare electrică,” se arată în documentul prezentat de Guvern. 

Via economedia.ro

Comentarii (5)

  • Seriff
    AM cati bani primiti sa tot distribuiti articolele astea? Sincer acum? Zilnic apar, le tot faceti propaganda hotilor din guvern cand ei nu sunt in stare sa asfalteze drumurile deja existente, ce autostrazi sa faca?
    13 6
  • Catalin
    Ei și tu, este o știre care tine de lumea și piața auto. Te-ai gândit ca nu ai alta sursa de informare decât site-ul AM? După cum spunea și udemeristul, investiția se va întoarce la fiecare dintre noi.
    7 2
  • Orice autostradă e eligibilă cu excepția celor care ar trece munții. Astea sunt interzise
    11 1
  • Seriff
    @Catalin, pai zilnic tot posteaza cate 5-6 stiri cum ca guvernul o sa faca, o sa construiasca, pun niste poze de propaganda care nu stiu de unde sunt, dar in nici un caz de la vreo lucrare deja inceputa, e clar ca sunt articole platite.
    La fel si cu masinile electrice, multa propaganda din partea presei.
    7 4
  • mircea badea
    mda, asa se exprima comunismul azi..
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru