Premierul Cîțu: “Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena”

de Paul Cosma
Joi, 27.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Premierul Florin Cîţu a declarat că trebuie făcute investiţii în infrastructură pentru a repara probleme vechi de 30 de ani, lucru care va fi corectat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și alte programe.

Problemele României în materie de infrastructură rutieră reprezintă un subiect sensibil pentru șoferii care pierd timp prețios pe drumurile patriei, în fiecare an. 

Fiecare nouă guvernare vine cu noi promisiuni, însă infrastructura continuă să bată pasul pe loc, spre disperarea cetățenilor care plătesc taxe către stat pentru a circula cu mașina în condiții decente. 

Subiectul lipsei șoselelor de mare viteză în România a fost abordat și de premierul Florin Cîțu, care promite că va rezolva “o parte” dintre “problemele care s-au acumulat 30 de ani de zile.” 

“De la Bucureşti la Baia Mare faci cât de la Bucureşti la Salonic. Îmi pare rău să vă spun, dar cred că vara mai mulţi vor alege să se ducă la Salonic, deşi este frumos la Baia Mare,” a declarat premierul Cîţu, menționând că prin PNRR vor fi rezolvate câteva lucruri.

“În următorii cinci ani o să facem mai mult noi pentru români că suntem datori şi avem restanţe.

Statul are restanţe (...) Eu cred că în următorii cinci ani trebuie să încheiem un capitol trist: să terminăm autostrada Sibiu – Piteşti. Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanţa şi chiar aşa lejer să ajungă la Viena şi să bea o cafea dacă vor să bea o cafea la Viena,” a adăugat premierul.

Planul Național de Redresare și Reziliență, care conține proiecte de investiții masive în infrastructura României, va fi depus săptămâna viitoare la Comisia Europeană.  

Via news.ro

Comentarii (17)

  • Anonim
    Asta peste 100 de ani poate se va intampla !
    23 16
  • Seriff
    Ce fumeaza asta? Cum sa minti in halul asta, toti ordinarii din Pnl au distrus tara de cand au pus mana pe ciolan, acum vin cu promisiuni, o sa fie gata autostrada aia cand o isi cumpere Edikk Touareg 5.0 TDI
    29 21
  • Edikkk
    :))) Am râs cu lacrimi Sheriff

    Simpatic

    Da, mare mincinos Cîțu ăsta

    "Românii" ... cică....

    Adică Bucureştenii !!!!

    Unde sunt Autostrăzile
    Sibiu - Cluj - Oradea ????
    Doar cioturi !

    Bucata lipsă dintre Sibiu - Timişoara ????
    RUŞINEA RUŞINII

    unde este AUTOSTRADA Iaşi - Piatra Neamţ - Târgu Mureş ???

    unde este AUTOSTRADA Iaşi - Bacău - Braşov ???

    unde este AUTOSTRADA Galaţi - Brăila - Buzău - Ploieşti ????

    unde este AUTOSTRADA Bacău - Focşani - Brăila / Galaţi - noul pod peste Dunăre - Tulcea - Constanţa ????

    România nu înseamnă numai Bucale mare, Bucale munte, Bucale UE dle Cîțu...
    30 11
  • Edikkk
    unde sunt????

    Aaaaaaa nu trec prin Bucale purcoiul şi înseamnă că nu e nevoie


    Jegosul

    Ştie el ce înseamnă România. .... ..
    20 10
  • păi se poate și acum
    Orașul Konstanz (Constanța) din Bavaria, de pe malul lacului cu același nume, este conectat la rețeaua germană de autostrăzi, deci se poate ajunge de acolo până la Viena cam în trei ore.
    Bănuiesc că la asta se referea Câțu.
    32 6
  • Boureanu
    Sper ca atunci cand va fi gata autostrada Constanta-Nadlac,viteza maxima admisa sa nu depaseasca 100km\h,hai 110 cum e in Anglia.
    8 18
  • Mulțumim nenea scarțu... e bine... putem ajunge sa ne tratam de boli mai ușor la Viena...putem demola spitalele românești acum... dar dacă vrem sa ajungem pana la Hamburg ce facem?... oricum sa speram ca nenea scarțu nu va face o alta autostrada de la nadlac la Viena... le putem folosi pe cele existente
    17 6
  • Mai Electrikkk tu n-ai citit ca e vorba de romanii din constanta?... acum Ia-o și tu logic... crezi ca un bucureștean se “urca” pe autostrada de la constanta?
    20 6
  • Mâțu' asta cred ca merge in fiecare seara pe autostrada de la Constanta la Nadlac. Se pune in fotoliu seara si isi aprinde o legatura de patrunjel bun si cum trage primul fum, se si vede pleacand de la Constanta. Dupa alte cateva fumuri e pe centura sud la Bucuresti, apoi prin tunelul Fagarasiului pe sub Vidraru si la urmatoarea eliberare a respiratiei, carmeste cu scartzait spre Sibiu apoi Deva si iar carmeste cu scartzai in coasta Timisoarei spre Arad unde face o ultima carma spre Nadlac.
    Cu cateva fumuri bune iese din tara in fiecare seara.
    22 9
  • Edikkk
    Ha ha ha, da dle dci, aveţi dreptate

    @Boureanu eu sunt împotriva vitezei de 110 km/h pe autostrăzi şi chiar sunt pentru 130 km/h dacă nu chiar, dacă ar fi autostrada de 3 benzi dusă la 140-150 km/h (pe a 3a bandă) !

    Dar sunt şi de accord cu limitarea vitezei tehnic în maşină la 180 km/h, pentru că este îndeajuns pentru depășirile pe DNuri şi pe autostradă este lin, mai mult schimbi benzi, nu este noţiunea de depăşire, etc...
    9 14
  • @Seriff
    De data aceasta se vor face!
    Nu mai merge cu vrajeala...A inteles asta si PNL si UE...toata lumea a priceput ca PSD-AUR e cu rusii, iar rusii sunt un pericol pt UE!


    Va mai ajunge PSD-AUR la guvernare cand se vor darama cele 8 mari spitale regionale construite de PSD!
    24 22
  • Texte... romanii s-au saturat de texte....numai asta aud de 30 de ani.... Finalizati o autostrada cap-coada, nu bucatele, si apoi iesiti sa vorbiti. Pana atunci, putina decenta si vorbe mai putine nu ar strica.
    11 4
  • @18:17
    Ma gandeam eu ca tot Putin si rusii sunt de vina,asa,Haur e la misto,sa creada si aia "de dreapta" ca au cu cine vota,ca sunt reprezentati de cineva,ca o supapa de presiune sa le ia voturile si alora "antisistem". Cum a fost si Trump in America.Ps.Liderul Haur (simion)nici macar nu e mucurestean,sta in voluntari cu prietenul.
    5 8
  • Speis Citu
    Se va intampla asta cel mai probabil pe ruta Constanta- Varna- Sofia- Belgrad- Budapesta- Viena
    12 4
  • mircea badea
    se incatuseaza singur pe viata daca nu face pana la alegeri? coleg de celule cu iohanus?
    10 8
  • Seriff
    Eu nu sunt pro psd, aur, mi se par toti la fel de hoti, interese, minciuni, afaceri. Toata clasa politica e la fel. Sper sa ma insel, dar nu cred.
    15 4
  • @sheriff
    deci era basescu ti s-a parut la fel? dar era tapului? sa vedem ce o sa zici la urmatoarele alegeri dupa ce va spalati pe cap cu pdl si ust din nou.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru