Detalii despre lucrările de pe Drumul Expres Craiova-Pitești. Al doilea tronson, deschis la sfârșit de 2023

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Miercuri, 07.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Asociația Pro Infrastructură a publicat un clip nou cu stadiul lucrărilor de pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Tronsonul care leagă Slatina de Colonești ar urma să fie gata la sfârșitul anului viitor.

Lucrările continuă pe tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești. Un nou clip publicat de către Asociația Pro Infrastructură ne arată în ce stadiu au ajuns lucrările pe porțiunea de drum care va lega Slatina de Colonești.

Porțiunea de drum în lucru va măsura 31.75 de kilometri și este de așteptat ca aceasta să fie finalizată la sfârșitul lui 2023, cu circa o lună înainte de termenul limită stabilit pentru ianuarie 2024. Cu toate acestea, Asociația Pro Infrastructură avertizează că din cei peste 31 de kilometri, doar 15 vor putea fi folosiți, între nodurile Valea Mare și Negreni.

Asta pentru că nu există un nod în capătul de est al lotului la Colonești. Asociația spune că CNAIR ar trebui să pună mai multă presiune pe constructor și pe sine pentru ca deschiderea să fie până la nodul Albota, aflat pe tronsonul alăturat. Acesta din urmă are un termen limită stabilit pentru noiembrie 2024.

În prezent, lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitești este gata în proporție de 53%.

Șoseaua va avea câte două benzi pe fiecare sens, cu o lățime de 3.5 metri, alături de câte un acostament pe fiecare sens de 1.5 metri lățime și o bandă mediană de 3 metri. Valoarea totală a lucrărilor este de 670 de milioane de lei. Așa cum am spus, lucrările de pe acest tronson ar urma să fie gata la sfârșitul anului viitor.

via Hotnews

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    trebuie sa planteze niste munti sau care e problema?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru