Hamilton, pole position în Abu Dhabi în fața lui Bottas și Verstappen! Leclerc și Vettel, doar locurile 4 și 5

de Daniel Popescu
Sambata, 30.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în cursa din Abu Dhabi, iar Valtteri Bottas a obținut locul doi, dar va pleca din spatele grilei în urma unor penalizări. Astfel, Hamilton va fi acompaniat în prima linie de Max Verstappen.

Circuitul din Abu Dhabi a găzduit sâmbătă ultimă sesiune de calificări a sezonului 2019, iar Mercedes pare hotărâtă să încheie campania în frunte.

Lewis Hamilton a stabilit cel mai bun timp și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat 1:34.779, iar britanicul a fost urmat la mai puțin de două zecimi de secundă de coechipierul său Valtteri Bottas.

Cu toate acestea, finlandezul va pleca din spatele plutonului ca urmare a faptului că utilizează un nou motor și noi componente pentru unitatea de propulsie.

De retrogradarea sa pe grilă va profita Max Verstappen, care îl va acompania pe Hamilton în prima linie a grilei de start.

Ferrari a reușit astfel să monopolizeze a doua linie a grilei de start, cu Charles Leclerc în fața lui Sebastian Vettel, iar în spatele lor s-a poziționat Alexander Albon de la Red Bull.

Lando Norris a fost "cel mai bun din restul lumii" și va lua startul de pe poziția a șasea pentru McLaren, fiind urmat de Daniel Ricciardo de la Renault și de coechipierul său, Carlos Sainz.

Nico Hulkenberg va începe ultima sa cursă în Formula 1 de pe poziția a nouă, în timp ce Sergio Perez va lua startul de pe 10.

Marele Premiu din Abu Dhabi va avea loc duminică cu începere de la ora 15:10.

Abu Dhabi: Rezultate Calificări:

Comentarii (15)

  • Daca Hamilton vine la Ferrari, eu nu ma mai uit la F1 !!!

    https://www.digisport.ro/f1/mutarea-secolului-in-formula-1-seful-ferrari-a-demarat-negocierile-cu-lewis-hamilton-762624
    14 12
  • Costel
    Radule ,
    is cu speranta ca mattia binotto sa dea dovada de intelepciune si astfel din primavara anului viitor sa demareze negocierile cu sebastian vettel pentru prelungirea actualei intelegeri , varianta cu un unchias african la ferrari in 2021 alaturi de Arsenie Boca fiind in opinia mea doar o fantasmagorie deoarece l-oi urmarit cu atentie astazi pe lewis dupa calificari si-oi ajuns la concluzia ca i-or cedat deja glandele sudoripare la cat de abundent transpira la nicimacar 30 de grade celsius , cat despre prezenta sa in postura de pilot al scuderiei ferrari la startul sezonului 2021 : halucinatie get-beget sau fake-news veritabil
    5 0
  • Neutru
    Începe să se contureze modul în care Ferrari au clarificat situația conflictuală la piloți.Să vedem mai multe în cursă.
    4 4
  • Neutru
    Radu stai liniștit Ferrari și Hamilton vor fi în pierdere împreună.La pomul lăudat să nu te duci cu sacul.Au mai făcut ei asta și au luat plasă,ține minte.
    9 8
  • Costel
    Iar si-au batut joc de Leclerc. Pacaliciul de vetal e tot acolo, in bratele lui binoto
    9 8
  • Daca esti fan vetel te uiti degeaba la F1 de ceva vreme.
    10 11
  • The Dot
    ...si uite asa viteza Ferrari a disparut treptat dupa ce RBR si Mercedes au inceput sa puna intrebari vizavi de uleiul ala care ajungea pe unde nu trebuia.
    La anul datorita unor trisori, vor fi doi senzori pe masini care vor masura consumul de benzina/ulei.
    3 2
  • Cum niciodata nu iese fum fara foc, asa s-a intamplat si de data asta cand la reclamatia RBR/Mercedes, oficialii F1 au inceput sa se uite la viteza pe care Ferrari a castigat-o peste noapte atat in circuitele in care pe hartie erau favoriti, dar mai ales in cele virajate unde masina lui Binotto se misca mai putin bine. Si uite tot asa peste noapte, Ferrari a pierdut acel avantaj, si au ajuns fix la performantele de dinaintea vacantei de vara.
    La anul monoposturile F1 vor avea doi senzori care sa masoare ce si cum se intampla in principal cu uleiul, asa ca sa speram ca Ferrari investeste in masina si nu in cum sa-si fure singuri caciula.
    Si la sfarsit nu pot sa nu apreciez pe acei fani ai F1 care se uita doar daca, castiga pilotul favorit, cu atat mai mult pe acei care au probleme cu altul venit la .....
    6 7
  • tot pe max pariez.

    pe ce anvelope pleaca fiecare?!
    2 5
  • Leclerc merita locul 3 in anul asta.
    6 8
  • Da dar pacate nu are sanse, daca nu se intampla ce s-a intamplat cursa trecuta...acum sa surmonteze o diferenta de 11 puncte, nu are cum.
    2 5
  • @ Radu
    Daca esti fan Ferrari nu conteaza cine este pilot. Singurul pilot de F1 cu care am tinut adevarat si l-am urmarit decand a aparut pe pista a fost legendarul Michael Schumacher. Cu toate astea, in momentul in care a revenit in F1 la MB numai avea acelasi farmec, ceea ce inseamna ca ptr. mine teamul Ferrari inseamna mai mult decat pilotul.
    Cat l-am injurat pe marele Alonso cand era la Benneton sau pe Vettel la RDB si concurau impotriva Ferrari, insa in momentul in care au venit la teamul calutului cabrat i-am acceptat.
    6 5
  • Costel
    la multi ani tuturor fanilor ferrari de pe AM in aceasta zi speciala pentru Romania!
    1 2
  • Neutru
    Scenariu=speculație...Mercedes în 2021 vinde echipa unor magnați ruși și rămâne doar producător de motoare în f1.Hamilton a aflat din surse interne și cu acordul Mercedes caută o echipă care să-i dea un salariu cât mai mare.Probabil și posibil Ferrari să pună botul că au mai demonstrat asta.Dar Hamilton are e deja bătrân și nu va mai face performanța de la Mercedes,dar le va lua banii fraierilor.1-0 pentu el că norocul e de partea lui în continuare.Ferrari va sta cu ochi-n soare.Vettel se va retrage din lipsă de contract.Ce va face Leclerc?Max ne arată azi ce va face deși eu nu sunt Mafalda să le știu pe toate.
    5 4
  • Alexandru
    Vitelul Cabrat, care caciula au furat? Rbr si Mercedes au facut o contestatie, FIA a verificat si nu a gasit nimic. La fel cand s-a verificat si la Mercedes si nu s-a gasit nimic. Ferrari detin in continuare suprematia in materie de motor ( uitati-va la timpi si viteze pe palierele de viteza) problemele lor sunt altele. Nu mai cititi si aplecati urechea la toate can-can-urile ca aia sunt in stare sa isi vanda si mama pentru o stire "hot".
    La ultima propozitie ma inclin si iti dau dreptate fara drept de apel,
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru