Hennessey pregătește un pachet de performanță pentru noul Corvette C8 Stingray: tunerul american își propune să scoată 1.200 CP din motorul V8

de Cornel Șocariciu
Duminica, 08.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tunerul american Hennessey promite un pachet de performanță pentru noul Corvette C8 Stingray. În urma modificărilor pregătite de casa de tuning, motorul V8 de 6.2 litri ar urma să ofere până la 1.200 de cai putere.

În vara acestui an, Chervolet a prezentat noua generație Corvette C8 Stingray. Modelul american este echipat cu un motor V8 Small Block de 6.2 litri aspirat natural care produce 502 de cai putere (în echiparea cu evacuare de performanță) și 637 Nm.

Oficialii casei de tuning Hennessey spun că în ultimele luni au primit o mulțime de cereri pentru dezvoltarea unor pachete dedicate noului C8 Stingray. Iar John Hennessey, fondatorul casei de tuning, menționează că inginerii și tehnicienii au început deja să pregătească o serie de îmbunătățiri pentru sportiva dezvoltată de Chevrolet.

Pentru început, Hennessey va oferi un sistem nou de evacuare. Acesta va genera un plus în dreptul resurselor oferite de motorul V8, însă reprezentanții tunerul nu oferă și valorile finale.

În perioada următoare, Hennessey va pregăti o variantă C8 Stingray echipată cu un compresor mecanic. În urma modificărilor, motorul V8 ar urma să ofere circa 700 de cai putere. Totodată, John Hennessey spune că va dezvolta și o variantă echipată cu două turbine care va putea oferi până la 1.200 de cai putere.

Pentru aceasta din urmă, componentele motorului vor fi atent modificate de inginerii Hennessey. În același timp, reprezentanții casei de tuning spun că vor îmbunătăți consistent și transmisia automată cu opt trepte și dublu ambreiaj, astfel încât aceasta să facă față noilor resurse livrate de motorul V8.

Americanii propun și un pachet de caroserie care va include un splitter nou, o aripă spate supradimensionată și praguri noi. Toate aceste elemente sunt realizate din fibră de carbon. Pe lista modificărilor, Hennessey a trecut și pachetul cu suspensii adaptive.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru