Hennessey Venom F5 Roadster debarcă în Europa: decapotabilă cu 1.842 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 26.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Evenimentul Salon Prive, din 31 august, va marca debutul european al decapotabilei Hennessey Venom F5 Roadster. Vor fi produse 30 de exemplare.

Descrisă ca fiind cea mai rapidă decapotabilă din lume, Hennessey Venom F5 Roadster a fost prezentată în urmă cu o săptămână în cadrul Monterey Car Week.

Din punct de vedere estetic, noul Venom F5 Roadster este identic cu varianta coupe, cu câteva excepții. Cea mai notabilă este, desigur, plafonul detașabil din fibră de carbon, care cântărește doar 8 kilograme. Acesta este căptușit cu Alcantara.

Motorul este același V8 de 6.6 litri, twin-turbo, botezat "Fury". Unitatea dezvoltă 1.842 de cai putere și 1.617 Nm, pe care îi livrează punții spate prin intermediul unei transmisii automatizate cu 7 rapoarte.

Acum, compania americană anunță debutul european al lui Venom F5 Roadster. Acesta va avea loc cu ocazia evenimentului Salon Prive din 31 august.

Producția decapotabilei este limitată la doar 30 de exemplare.

via Hennesey Performance

Comentarii (4)

  • Plete în vânt şi prăpăd de CO2 şi noxe pentru restul.

    Mai bine nu. Mai bine un Rimac.
    5 9
  • Mircea Badea
    momentan rimacul nu e decapotabil parca..

    totusi nu e decapotat 270 de grade..

    oare are gpf? e pregatit pt euro 7?
    3 3
  • Superior
    Bre Mike, stai calm! Tu vezi că bogătanilor li se rupe de ecologie și le pasă de putere, status etc. Tot ăștia, prin canalele lor media, îți explică ție cum ești un șobolan în plus la masă, deci mănâncă greieri, și ar trebui să te apuci să-ți crească blană că căldură ciu-ciu, că mașină din părți, deplasare cu pe jos etc. Ăștia nu numai că cumpără așa ceva, dar mai adaugă super viloaie cu domenii, iahturi cât un sat sau orășel etc.
    Băi Mike, ar trebui să te mai informezi despre cât "de ecologice" sunt electricele (plin YouTube-ul de ele), despre ce zic specialiștii (nu Greta) referitor la CO2 etc.
    5 2
  • Seriff
    @Superior, exact asta zic si eu, toti producatorii scot in continuare V12, V10 , masini de 1000 de cai, de ce nu isi iau toti bogatanii dacia spring?
    Referitor la cat de poluante sunt masinile electrice, nu are rost sa mai explic, doar un orb ca mike, cu creierul spalat cu mopul de propaganda ECO nu poate sa vada.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru