Hennessey Venom GT, supercarul care a atins 435 km/h, se vinde pentru 1.2 milioane de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey scoate la vânzare exemplarului Venom GT care a atins 435 de km/h. Prețul este destul de piperat și ajunge la 1.2 milioane de euro.

În condițiile în care ultimul Bugatti Veyron s-a vândut cu puțin timp înainte de Salonul Auto de la Geneva, ocazia de a cumpăra cea mai rapidă mașină de serie din lume sunt cam rare.

La Finale este numele ultimului exemplar Bugatti Veyron

Pentru cei care nu au apucat să cumpere un Veyron, există, momentan, și o soluție de compromis care vine din Statele Unite. Este vorba despre Hennessey Venom GT, supercarul construit de tunerul american pentru a zdrobi recordul mondial de viteză stabilit de Bugatti.


Esential 1.26 milioane de euro este prețul perceput pentru Hennessey Venom GT.
1200 de cai putere ascunde Hennessey Venom GT.
13.63 de secunde sunt necesare pentru ca supercarul să atingă 300 de km/h.
Supercarul construit pe baza unui model Lotus a dovedit deja că poate atinge o viteză maximă de 435 de km/h.
Tocmai exemplarul care a reușit să atingă această performanță este acum scos la vânzare, cu un preț pe măsura realizărilor: 1.4 milioane de dolari, echivalentul a 1.26 milioane de euro.

Chiar dacă ar putea părea o sumă colosală pentru un model care nici măcar nu se apropie de luxul pe care îl promitea Bugatti Veyron, potențialul client ar putea să se lase convins de două trăsături inedite: exemplarul este unul din cele 11 programate pentru producție și a fost condus anul trecut, în cadrul Concursului de Eleganță de la Peeble Beach, de către Steven Tyler, solistul celebrei formații americane Aerosmith.

Supercarul creat de Hennessey se folosește de resursele unui motor V8 de 1200 de cai putere. Acesta ajută mașina să accelereze de la 0 la 100 de km/h în sub 3 secunde și de la 0 la 300 de km/h în doar 13.63 de secunde, un record mondial omologat.

via motorauthority

Comentarii (1)

  • Un baiat
    L-am cumparat deja. Saptamana asta imi vine. Ajunge in tara. O sa ma dau cu el prin Dorobanti cu 20 km / h
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru