Honda Jazz, primele imagini ale noii generaţii, publicate înainte de lansarea oficială

de Sebastian Toma
Vineri, 19.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda se pregăteşte să lanseze noua generaţie a lui Jazz, vândută sub numele Fit pe unele pieţe. Până la prezentarea imaginilor oficiale, australienii de la Car Advice au publicat o galerie foto a acestuia.

Esential 4 milioane de unităţi Honda Jazz au fost vândute în cei 12 ani de existenţă ai modelului.
Honda Jazz va primi o nouă generaţie în luna noiembrie. Până atunci, avem imagini ale lui Honda Fit, numele sub care este vândut Jazz pe alte pieţe ale Globului. A treia generaţie a subcompactei japoneze va avea un ampatament mărit cu opt centrimetri şi va oferi 6.5 centimetri suplimentari pentru genunchii pasagerilor din spate. O altă noutate în gama Jazz va fi introducerea unei versiuni RS în Japonia, care va primi un motor i-VTEC de 1.5 litri şi o transmisie CVT, după cum observăm din prima broşură scanată a noului Jazz.

Noua generaţie a modelului vine cu prima schimbare dramatică în gama de subcompacte de la Honda. De la design, care ar putea diferit în cazul modelului destinat pieţei europene, până la interior, care preia numeroase trăsături de la a opta şi a noua generaţie a lui Civic, noul Jazz promite să "zguduie lumea" subcompactelor.

Honda Jazz va avea o nouă suspensie spate, cu bară de torsiune în formă de H şi cu bare anti-ruliu revizuite păentru puntea faţă. În plus, direcţia va avea un comportament mai natural, iar unghiurile roţilor au fost şi ele schimbate pentru o ţinută de drum cât mai bună.

"Am vrut să facem un model care să fie mai puternic în raport cu competiţia la nivel internaţional. Pentru a realiza acest lucru, am comparat noul Fit cu Volkswagen Polo. Din momentul în care te aşezi într-un Polo, observi cât de joasă este poziţia la volan, ceea ce îţi inspiră încredere. Apoi, observi cât de jos este centrul său de greutate şi cât de stabil este, ceea ce îţi aduce şi mai multă încredere. Pentru a obţine rezultate cât mai bune, am testat prototipul nostru pe autostrăzile din Germania", a explicat Terumasa Kotada, inginer senior responsabil cu manevrabilitatea şi calitatea suspensiei noului Honda Jazz/Fit, într-un interviu acordat americanilor de la Motor Trend.

Urmareste Automarket
Lansarea noului Fit/Jazz va avea loc la Salonul Auto de la Tokyo, programat pentru luna noiembrie.
Prima generaţie a modelului a debutat în 2001, iar a doua generaţie a fost lansată şase ani mai târziu, în 2006. În prezent, Honda îl produce pe Jazz/Fit în zece fabrici, localizate în opt ţări. Modelul a fost comercializat în peste patru milioane de unităţi.

Via CarAdvice | MotorTrend | Worldcarfans

Comentarii (14)

  • Arata ciudat in prima poza... farurile sunt prea mici in comparatie cu restul caroseriei.
    26 8
  • Vasilica
    De cand vw a adus moda cu toate masinile sa fie la fel se pare ca toti constructorii adopta. Jazz este destul de practic , fiind un mini MPV
    14 8
  • Am avut o mare afinitate pt Honda mult timp, dar ce vad aici ma dezamageste profund. Nu inteleg cum au dat aprobarea pt o asemenea hidosenie. Ii durea daca o faceau simplu si curat, cum erau Hondele odata?
    39 8
  • Prea incarcata.Kitsch.
    19 30
  • Şi mai zic unii că VW are un design plictisitor. Poate că aşa o fi dar măcar nu e kitschios ca unele japoneze şi din păcate şi mai multe coreene.
    17 30
  • Terminati cu prostiile ! O Honda nu poate fi niciodata kitsch. O fi avand designul controversat, insa n-au fost niciodata probleme de calitate la Honda intre marcile de volum. Ca de obicei, confundati designul cu calitatea generala. Tipic amatorilor.
    37 19
  • Marian
    Nu stiu ce va deranjeaza pe voi la masina asta, dar mie imi place.
    26 19
  • razvanis
    Incredibil, chiar e imposibil sa existe clima cu doua zone in japonia nu ?
    6 15
  • gabi_o
    Nu @razvanis, eu nu au nevoie de clima pe 2-4- 'nspe zone! Si eu am dublu climatronic pe masina, dar niciodata n-am avut nevoie sa-l setez diferentiat!
    12 4
  • au copiat fata de la INSIGHT !
    5 2
  • Apreciez calitatea cu care Honda face automobilele sale, totusi cand vor incepe sa progreseze un pic - macar un motor turbo ceva...
    Si la capitolul design parca merg in panta descendenta
    6 3
  • Eu nu stiu ce tot comentati de design-ul masinii. Este atragator si jucaus cu rotile alea subdimensionate si masina foarte inalta. Un plus incontestabil este ca au reusit sa ascunda foarte bine elicea de taiat iarba. 200 la ora stiu ca nu prinde ca cea din clipul de zilele trecute dar ma intreb, asta are nevoie de cauciucuri de offroad cand merge pe iarba sau poti sa te risti si cu cele de asfalt?

    De fapt acum m-am prins. Rotile mici au rolul de a intoarce chiar si pe loc. De asemenea te ajuta sa mergi perfect in jurul rondurilor de flori si arbustii ornamentali, fara sa faci 2-3 manevre si sa strici pattern-ul ierbii.
    9 9
  • @Cyrus = motoarele TURBO de 1.6 litri si 160 CP respectiv 200 CP sunt aproape gata :)
    putintica rabdare !!!
    4 9
  • " am comparat noul Fit cu Volkswagen Polo. "

    cu alte cuvinte au desfacut un polo si l-au "studiat" (a citi : copiat), apoi au scos si ei fit/jazz ... si mai vin pe piata sa se bata cu pumnu'n piept ...

    pai daca-s asa de grozavi de ce nu fac ei ceva original, fara sa copieze ?

    se pricep si ei la ceva ... dar totusi, nu mai sintem la debutul erei auto cind erau habarnisti (vorba unui amic din germania ce zicea ca pe cind bmw avea motociclete cu ax cardanic, japii inca se taiau cu sabiile de samurai !) ... acum ei spun ca au in spate zeci de ani de experienta ! si chiar si acum copiaza fara rusine ... strigator la cer !

    apoi te intrebi daca sa le cumperi produsele, privind pe cei in drept de rezultatele muncii lor !!!

    pe de alta parte ... preturile la fit sfideaza cel mai elementar bun simt. te uiti doar in curtea lor si vezi ca un civic e cu doar vreo mie de dolari mai scump decit cutia asta !!! asa face si toyota cu yaris/corolla ... pe mine nu ma vor avea curind client ! mai bine un hyundai care vine cu un aspect mai fain si materiale mai bune la interior la un pret si la o finantare mult-mult mai avantajoase decit honda/toyota ... daca e sa luam ceva din zona asiatica ... de nu, de esti in europa ia o europeana, de esti in america ia o americana ...

    drumuri bune s-aveti ... da bagati la cap, cind vedeti declaratii de acest gen ! e doar o sugestie ...
    9 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru