Honda va decide până la sfârșitul anului dacă rămâne în Formula 1 după 2020: "Victoriile cu Red Bull sunt importante, dar trebuie să reducem costurile"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Luni, 25.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va decide până la sfârșitul acestui an dacă va rămâne furnizor de motoare în Formula 1 și după expirarea actualului contract cu Red Bull în 2020, însă costurile vor reprezenta un factor de decizie mai important decât victoriile.

Honda a revenit ca furnizor de motoare în Formula 1 în sezonul 2015, însă a început să aibă succes abia din acest an, ca parte a parteneriatului cu Red Bull Racing.

Contractul cu echipa austriacă urmează să expire la sfârșitul sezonului 2020, iar la prima vedere japonezii au tot interesul să-l prelungească: Max Verstappen a obținut trei victorii și două pole position-uri, un semn încurajator pentru anii următori.

Cu toate acestea, decizia va depinde în primul rând de o analiză de costuri, întrucât Honda trebuie să-și reducă bugetul pentru a primi acordul final al șefilor din Japonia pentru a continua participarea în Formula 1.

"Am început să calculăm cât ne va costa cu viitorul regulament. În prezent este foarte dificil pentru constructori, întrucât direcția este spre electrificare. Analizăm costurile de dezvoltare și discutăm intern", a declarat Masashi Yamamoto, directorul executiv al Honda, pentru publicația Autosport.

În plus, Yamamoto a confirmat că problema legată de costuri va avea o influență mai mare în decizia finală cmparativ cu rezultatele înregistrate pe circuit.

"Costurile reprezintă cea mai mare problemă.

Victoriile sunt prioritare, dar mai important este să ai un echilibru cu costurile. Trebuie să investim mult pentru a-i prinde pe rivali din urmă, iar acum analizăm cum să menținem actualele condiții și, în același timp, să reducem costurile", a adăugat el.

Și rivalii de la Renault au anunțat recent că vor analiza dacă este rentabil să rămână în Formula 1 după sezonul 2020. În cazul în care Honda și Renault s-ar retrage din Formula 1, în competiție ar rămâne doar doi constructori începând din sezonul 2021: Ferrari și Mercedes.

Via Autosport

Comentarii (6)

  • Si cu 4 constructori de multe ori depasirile sunt facilitate doar pentru ca primesc motoare de la cel care depaseste. Cu doar 2 constructori va fi mai mult decat penibil.
    6 2
  • Multi pleaca in formula E, care e mult mai dinamica si rentabila
    5 0
  • E vorba de mandrie japoneza aici. Cum Toyota a iesit cu fruntea sus din F1, asa poate Honda sa ramana; in 2020 poate vor veni cu un motor competitiv. Pacat ca nu mai e BMW - pe vremea lui V10 a fost cel mai puternic motor.
    10 1
  • Costel
    daca olastiseala , evident din partea liberty media si FIA , ii musai necesara pentru ca motoristul Honda sa-si continue totusi parcursul mai mult decat discret dupa unanima opinie a celor care stapanesc fenomenul intr-o proportie convenabila , cu doar 3 victorii circumstantiale in mai mult de 100 de curse din ultimele 5 sezoane atunci is aproape sigur ca se vor gasi solutii dintre cele mai reciproc avantajoase pentru ca si RBR-Honda sa i se permita totusi ca macar dreptul la contemplatie asupra titlurilor la piloti / constructori sa-l detina in aceasta era 1.6-V6T
    3 4
  • Neutru
    Părerea mea e că parcursul a fost modest nu discret.La făcut Alonso vizibil împreună cu McLaren în mod negativ evident.Honda a mai avut o retragere nefericită din formula1.
    3 0
  • Costel
    ce v-oi spus inca de ieri s-o adeverit nu mai departe de ziua de azi , Honda o stabilit ca starea de reverie care-i defineste parcursul la ultima descalecare in formula unu ii binevenita si in sezonul 2021 atat pentru RBR dar si pentru toro rosso deopotriva iar amploarea acestei informatii ii cuantaficabila la justa valoare doar de acei consumatori de motorsport care pricep pan' la urma faptul ca si neesentialul ii cat se poate de benefic intr-o perioada cand marele circ se pregateste cu adevarat doar de antologicul duel al sezonului urmator dintre sebastian vettel si lewis hamilton doar si pentru simplul motiv ca ii cat se poate de oportuna incercarea de a reduce pe cat posibil tensiunea si incordarea unei infruntari epocale
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru