Huawei ar vrea să înceapă producția de mașini electrice: primul său model ar putea fi lansat în acest an

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 26.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Huawei plănuiește să înceapă producția de mașini electrice sub brandul propriu, primul său model urmând să fie lansat până la sfârșitul lui 2021, potrivit agenției Reuters, care citează patru surse din cadrul companiei chineze.

Sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva Huawei în mandatul președintelui Donald Trump, precum și includerea companiei pe o “listă neagră” din cauza “siguranței naționale” sunt motivele pentru care chinezii se gândesc să ia o decizie radicală, în contextul în care noul lider SUA nu dă semne că vrea să întoarcă aceste decizii ale predecesorului său. 

Mai multe surse din companie, citate de Reuters, susțin că Huawei vrea să înceapă să producă mașini electrice sub brandul propriu, iar primul său vehicul să fie lansat până la sfârșitul anului. Potrivit surselor, Huawei se vede nevoită să vină cu o nouă strategie în contextul în care sancțiunile SUA pun în pericol supraviețuirea companiei. 

Informațiile neoficiale arată că Huawei poartă deja discuții în acest sens cu mai mulți producători auto chinezi, precum Changan Automobile sau BAIC. 

Sursele spun că Huawei ar fi început deja să schițeze primele idei legate de proiectul unei mașini electrice pe care să o lanseze în 2021. 

Oficialii Huawei au negat informațiile publicate de Reuters, spunând că nu au planuri privind dezvoltarea sau producția de mașini electrice sub propriul brand. 

Via Reuters

Comentarii (24)

  • AutomoBill
    Un șef de la BMW se dădea cocoș zilele trecute spunând că Tesla nu va face față concurenței marilor companii auto.
    Dacă Huawei, Amazon, Apple, Microsoft (și alții) vor să se apuce de fabricat automobile, s-ar putea să fie exact invers: marile companii auto să aibă probleme în viitor.
    26 12
  • Nu le fabrică ei.se duc vremurile acelea.este ca haleala de la lidl
    16 1
  • Într-un fel este bine.nu vom m-ai vedea cocalari cu numere galbene care nu știu că trebuie să frâneze sau să semnalizeze
    11 10
  • Daca nu le merge cu spionajul prin 5G (in tarile unde li s-a dat peste nas), de ce sa nu asculte si sa vada tot ce se intampla intr-o masina?

    Ei incearca o "oferta". Prost e cine le inghite galusca.

    Aici e una din bubele mari ale lumii moderne, nu masina electrica.
    13 21
  • Manutele rosii vin de la proprietarii de electronica chinezeasca :):):)
    11 17
  • OchiulȘiTimpanul
    @zarnesteanu
    Mânuțele roșii vin de la cei care, spre deosebire de tine, consideră că încălcarea drepturilor omului este la fel de respingătoare fie că e făcută de chinezi, fie că e făcută (mult mai abitir) de americani.
    25 12
  • @zarnesteanu
    Ghinionul lu' "Goldstein" american e ca nu poate sa-si schimbe numele in Xi Ping si apoi sa conduca din umbra China spre alte noi culmi ale progresului,civilizatiei,prosperitatii si pacii la fel cum a facut in Sua.Asta dupa ce America a facut China mareata timp de zeci de ani dar la ei in state s-au scufundat in cel mai abject "progres"PS. Comentariu scris si manute rosii date de pe al meu Huawei.
    10 10
  • AR putea, AR dori, la fel ca Apple.
    18 0
  • @grc.Ei chiar pot.sunt capabili , și sper să o facă.sa le de-a peste bot celor care au deschis m-ai devreme circul
    5 10
  • Dupa parerea mea, Apple, Microsoft, Huawei si altii, n-au intrat pana acum pe acest sector pentru ca este mult mai greu sa faci o afacere profitabila din productia de masini, nu este ca la telefoane si softuri, bataie de cap mai mare, profit mai mic, asta intr-un caz fericit.

    Apple de ce n-a ajuns la un acord cu Hyundai ? Probabil dorea mare parte din profit, altii sa construiasca, unii sa culeaga.
    23 1
  • Rămân suspensiile.restul inginerilor trebuie să se recalifice.vor ajunge ca cei din fosta URSS.oameni inteligenți vor ajunge să trăiască în trecut
    7 8
  • @OchiuSiTampitul, ramai asa, visator si stangist, liberal valoros, glorie a zilelor moderne cu covid, mienuat la greu si munca zero. Eu zic sa emigrezi pe la uigurii din china sa-ti dea drepturile omului pe saturate. Pe urma o sa vii in vizita in Romania si-o sa ti se para ca ai intrat in Rai. O sa-ti inghiti cuvintele, dar va fi prea tarziu. Deja esti in sistem si apartii sistemului.

    Astialalti, basicati cu huaweiu' in mana, stati cu el pornit peste tot, inclusiv pe buda, in pat cu nevasta, samd. Aveti grija sa laudati permanent china si socialismul, cum o faceati in trecut cu partidul, si totul va fi in ordine. Nu trebuie sa va mai obositi sa raportati, totul este inregistrat si folosit in viitor. Cu sau fara voia voastra, indiferent daca o sa va placa sau nu ce-o sa se intample.

    Rugati-va doar ca ala care o sa ia o decizie in privinta voastra sa fi mancat bine la pranz si sa fi dormit dstul in noaptea de dinainte.

    Bafta maxima!
    8 10
  • Zărnești ce dracu vrei să arăți? că ești diliu am văzut cu toții
    10 14
  • @zarnesteanu
    Doar un indoctrinat vrajit de visul fals american nu poate sa nu observe ca noua revolutie culturala s-a pornit de cativa ani din america si vine peste noi tavalug iar China e mai capitalista acum ca ei.De fapt,toate mizeriile pe care am inceput noi sa le simtim acum pe pielea noastra si Europa de V de cativa ani,vin de la ei.Eu stiu ca e frustrant pentru unii care si-au pierdut rostul pe aici sa ajunga acolo intr-o tara falimentara care are cei mai multi cetateni homelesi dintre toate tarile din lume,cei mai multi cetateni prin puscarii(mai multi decat are China aia dictatoriala),unde o facultate incepe de la 150 000 dolari iar o cezariana costa 15 000,iar un drum cu salvarea ca asigurat ajunge si la 1500$,binenteles, China e rea,nu respecta drepturile uigurilor iar America respecta drepturile tuturor si aduce mereu doar pacea si prosperitatea acolo unde paseste neinvitata. Americanilor trebuie sa le fie rusine cand acuza China,din lacomie si-au exportat toate industria si tehnica la ei ca apoi sa faca pe ei in pantaloni cand se intoarce roata iar Usa ajunge sa aiba cea mai mare datorie financiara catre chinezi. Acum ce-ar dori americanii,dupa ce au dat gres,sa scoata Europa castanele din foc cu mana ei,de parca e vina noastra ca ei sunt acum niste comunisti imputiti cu o tara ratata iar China isi vede interesul fara sa adere la doctrina lor stangista. Aia e,au stricat lumea intreaga oriunde au ajuns,misto ar fi sa putem sa le dam un bocanc in fund si sa le aruncam hoitul afara din Europa si sa-i lasam acolo sa cocleasca cu toate universitatile lor marxiste,blm,feminism,corporatism,minoritati si alte mizerii doctrinare ale lor.Nu iubesc chinezii,stiu ca si cu ei o sa ne fie mai rau,doar ca n-o sa lupt impotriva lor pentru aia care m-au adus in halul asta.ps Biden e fix oglinda americanului alb ajuns minoritar din prostie,e senil,manipulat complet de altii si cu credinta ca traieste in cea mai buna,bogata si puternica tara din lume. Ma rog,america e cu un picior in groapa dar n-o sa se predea pana nu ne trage si pe noi dupa ea,mai dureaza un pic,15-25 de ani maxim.
    8 13
  • Hitler spunea că SUA este a lor în anii 30 ai secolului trecut.democratia este fundația pentru un viitor fără viitor
    4 8
  • Vezi America latină
    1 9
  • @zarnesteanu
    Huawei a disparut din SUA pt ca Apple incepea sa aiba probleme "multumita" lor si au fost "nevoiti" sa mearga in vizita la guvern, sa planga si sa dea niste spagute...asa a ajuns Huawei sa fie scos din joc.

    Staniolul pe cap, fisa psihiatrica, ai tot ce-ti trebuie?
    11 8
  • Dupa calitatea raspunsurilor exista o singura concluzie. Fiecare isi meritata soarta. Culmea, ai mai prosti dintre voi au ajuns sa puna cizma in gat la cate milioane au mai ramas in tara aia. Dar nimeni nu se intreaba de ce. Sa fie faptul ca va vand ca pe nastui pe un pumn de dolari oricui e dispus sa plateasca?

    Educatia are rolul nu doar sa informeze, ci si sa te faca sa gandesti. Eu am sperante si sunt sigur ca situatia o sa se imbunatateasca substantial in Romania, dar mai intai trebuie sa dispara berbecii super vocali, strategi de colt de bloc si vedete de carton cu acces la internet. Mai e cale lunga, dar primii pasi s-au facut. Totul depinde de rata de reproducere a gatlanilor fata de baietii destepti. A nu se confunda inteligenta cu agresivitatea verbala si fizica, in public, in privat sau pe intenet. Istoric vorbind, inteligenta si stiinta triumfa, chiar daca uneori lupta pare pierduta iremediabil. Prin natura lucrurilor, prostia pana se autodistruge iar inteligenta, cu resurse putine dar folosite perfect are ultimul cuvant de spus. Primatele isi vor gasi locul prin selectie naturala. Si atunci iti torni o bere, iei o punga proaspata de cheetos, si admiri spectacolul.

    Premiul cel mare Romanian fail army astazi se imparte intre explicatiile bubuite gen Apple vs huawei si analiza geopolitica incalcita America vs china. Doi postaci geniali care te lasa masca ori de cate ori comenteaza pe AM.

    Enjoy your Sunday boys. Si nu cheltuiti toti banii pe un singur fel de bomboane
    8 9
  • @zarnesteanu
    Noi nu mancam cheetos ca inca nu suntem obezi precum americanii. Hai ca ti-a venit marioneta Kamala la putere,bubuie doo-trei tari in cel mai pur democratic mod,apoi cu manie proletara o sa va scufundati in America aia a voastra in cea mai comunista si agresiva ideologie de o sa vi se para kemerii rosii cei mai salon baieti.A,si la cati dolari tiparesc baietii vostri sa arunce pe piata gen(Nicu va mai da 100 de lei la salariu),o sa va haleasca o inflatie cam ca a Germaniei de dupa primul razbel iar "istoric vorbind,inteligenta si stiinta triumfa" doar in mizeriile voastre de filme propagandistice de la Hollywood si Netflix. Intre timp,America care a devenit un shithole de metisati,ar face bine sa triumfe doar acolo la ea si sa nu isi mai exporte haznaua in Europa si sa ne cam lase in pace,sa isi vada de ale ei si sa se tina strict de doctrina Monroe,sa se iubeasca doar cu America Latrina si atat.
    https://m.youtube.com/watch?v=HKCfu4UJQiQ
    6 14
  • @@zarnesteanu
    Bai @tatraU.R.S.S., vorba sectoristului, cetatene, tu cam cum ce te ocupi? Vad ca ai timp toata ziua sa fi impotriva americanilor a multinationalelor , a UE, a corporatistilor , a barbatilor cu toc , a celor rezonabili esti, a bunului simt , a condusului responsabil, etc. In general esti a tuturor si a oricaruia e de alta opinie cu a ta.

    Mizerabila viata trebuie sa ai...Stii ce? Exact astia mai porniti pe toate si mai extremisti se dovedesc a fi chiar din acelasi aluat. Nu ne-ar mira sa fi o "printesa a cartierului" lasata cu inima franta de un brunet conlocuitor ca prea improsti venin ca ultima cocota si injura cum ii vine la botik.

    PS Si acum bag-o pe aia cu fanel, edikk, ace brice si carice.
    7 2
  • Puisor, degeaba mai scrii, ca s-au terminat premiile si alti bani de bomboane nu mai primesti. Ne-am dat seama ca n-ai ajuns la fundul sacului de prostie si grandomanie. Nu e nevoie sa te mai scremi.

    Stiu, America aia o sa se prabuseasca in flacari de grija talpasilor din tari prospere de pe tot globul. Ai ghicit-o si pe-asta. Ti-a spus-o baba omida la tine in sat? Sper ca ai primit si un cornet de seminte de rontait in timpul sedintei, sa nu ti se buseasca stomacul de grija altora. Pana una alta, vezi sa nu devina si Europa un continent de metisati. Am auzit ca si Romania a inceput sa importe maimute, ca smecheri ca tine sunt prea domni sa mai puna mana sa lucreze ceva. Nu mai bine stai si freci menta pe internet, din pomana lunara a guvernului si te dai strateg de cartier? Adica din cauza Americii s-a umplut Europa de maimute. Ha-ha-ha. Tipic retarzilor. Intotdeauna e altul de vina pentru ce se intampla la tine in casa.
    4 6
  • @zarnesteanu
    Clar c-o sa devina si Europa un continent de metisati,doar isi ia lumina si doctrina de la fratele mai mare de peste ocean,ala care conduce cu bocancii pe aici de cateva zeci de ani! Speram sa se prabuseasca uriasul cat mai repede si sa nu ne traga si pe noi complet in groapa.
    5 7
  • Trebuie sa imi cer scuze ca sunt un party pooper al trenului de comentarii pe care ar trebui sa il vedem pe cu totul si cu totul alte pagini, dar revenind la subiectul articolul este ilar sa vezi gigantii IT sau de tehnologie cum cred ca daca au bani se pot apuca de orice.
    Una este sa faci telefoane, cu un BoM (Bill of Material) de cateva zeci de componente si alta este sa construiesti un automobil.
    Poti sa ai miliardele de € ai Huawei sau Apple, ca tot nu va fi usor sa construiesti masini. In primul rand trebuie sa gasesti cei mai buni ingineri (scumpi al naibii) luati deja de gigantii industriei. Sa ne uitam la Tesla care vrea sa isi deschida uzina din Berlin anul acesta, dar in Dec-2020 inca avea probleme mare sa gaseasca ingineri. Bine asta vine si pe fondul "reputatiei" Tesla de angajator care isi bate joc de oameni.

    Apoi, vine partea de Supply Chain, care in domeniul automotive este GIGANT!!! In ziua de azi nu iti ajunge sa ai furnizori tari doar pe partea mecanica, dar acum pe partea tehnologica moderna lucrurile sunt si mai complicate. Vedeti efectele crizei de semiconductori si chip-set-uri care a facut ca producatori giganti ca VW, Ford, Renault si altii sa opreasca productia. Si vorbim de relatii contractuale enorme, cu multe zero-uri in caz de penalizari pt intarzieri de livrare si totusi, au trebuit sa se declare invinsi in acest "supply chain war".

    Sa nu mai pomenim de legislatia care limiteaza dezvoltarile unui autoturism (siguranta, poluare), care difera in diferite zone de pe glob - alte batai de cap. Un alt exemplu Tesla: Cybertruck care nu va primi unda verde in UE niciodata, la felul cum arata. Doar unghiurile alea ascutite care pot decapita pietonii sunt un show-stopper.

    Pentru o productie in masa, asa cum se gandesc sa faca Huawei si Apple, sa nu ne facem iluzii, ca nu se va intampla prea curand.
    13 2
  • @raduvlase
    Nu prea ajung informatiile in Europa da' chinezoii au inceput sa cam scoata masini electrixe pe banda rulanta,pentru Huawei care pana la urma e tot o firma de stat,ii e lejer sa se asocieze cu un fabricant de masini chinezesc,poate chiar cu Volvo daca vrea ca e tot chinezesc si el si tot de stat. Viitorul e sumbru pebtru industria europeana si americana,dupa ce impingi ecologia la alte niveluri,sa ajungi sa-ti sufle in ceafa fix aia pe care i-ai scos din noroi.
    https://www.forbes.com/sites/jamesmorris/2021/01/09/chinese-electric-vehicles-to-look-out-for-in-2021/?sh=11ec350375dd
    6 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru