Hyundai a testat noul model pe hidrogen Nexo cu funcții autonome: mașina a mers singură pe autostradă aproape 200 de kilometri cu 110 km/h

de Daniel Popescu
Luni, 05.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a efectuat un test cu 3 unități Nexo alimentate cu hidrogen. Mașinile au parcurs aproape 200 de kilometri pe autostradă la viteze de până la 110 km/h.

Constructorii auto încep să efectueze testele pe scară largă cu mașini autonome. După ce echipa Automarket a participat la un astfel de test în Franța cu Renault Symbioz, Hyundai a efectuat o demonstrație în Coreea de Sud cu noul Nexo, un model electric alimentat cu hidrogen.

3 mașini de test echipate cu sisteme autonome de nivel 4 au parcurs singure circa 189 de kilometri pe autostrada care leagă localitățile Seul și Pyeongchang. În timpul acestui test, mașinile au mers singure cu până la 110 km/h, viteza maximă admisă pe autostrăzile din Coreea de Sud. Pe lângă sistemul autonom de nivel 4, cele 3 mașini au fost echipate și cu conexiune de internet 5G.

Prezentat oficial în luna ianuarie a acestui an, Hyundai Nexo este o mașină electrică pe pile de hidrogen (FCEV) care va fi comercializată pe piața din Coreea de Sud începând din luna martie.

Hyundai Nexo oferă un motor cu puterea maximă de 120 kW, adică în jur de 163 de cai putere. Accelerația 0-100 km/h are loc în 9.5 secunde, însă cel mai important element este autonomia pe care o oferă un plin de hidrogen: între 600 și 800 de kilometri, valori care diferă în funcție de testele-reper de consum din America de Nord, respectiv Europa.

Conform celor de la Hyundai, noul Nexo vine cu îmbunătățiri majore la nivelul stocării hidrogenului sub presiune. Astfel, sistemul format din 3 rezervoare ultra rezistente este mai ușor, dar oferă posibilitatea stocării hidrogenului la o densitate nemaiîntâlnită în industrie. Evident, Nexo păstrează și marele avantaj al electricelor pe hidrogen față de electricele cu încărcare la priză: alimentarea are loc în 5 minute.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru