IGPR: Aproape 1.000 de autoturisme au fost furate în primele şase luni ale anului

de Sebastian Toma
Marti, 16.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele şase luni ale anului, în România au fost furate aproape 1.000 de autoturisme. În fiecare zi, sunt furate cinci maşini din România, informează Digi24 citând statisticile IGPR.

Esential 30 la sută reprezintă scăderea furturilor auto în primele şase luni ale anului curent faţă de aceeaşi perioadă a lui 2012.
Inspectoratul General al Poliţiei Române a publicat statisticile sale privind furturile auto în primele şase luni ale anului. Potrivit datelor respective, Dacia Logan este cel mai furat model din România, după cum subliniază şi cei de la Digi24. Modelul din Mioveni este urmat de modelele mărcilor germane. În fiecare zi, în medie, sunt furate cinci autoturisme în ţara noastră, dintre care două sunt furate în Bucureşti. Vestea bună este că furturile au scăzut cu 30 de procente faţă de anul trecut.

Poliţiştii spun că reacţia proprietarului este esenţială pentru recuperarea rapidă a maşinii. Dacă un furt este anunţat în maximum două sau trei ore de la dispariţia bunului, proprietarul are şansa ca maşina sa să se numere printre cele 60% din vehiculele furate, care ajung să fie recuperate.

Însă, dacă hoţii au timp să părăsească ţara şi să dea mai departe vehiculul, şansele de recuperare scad dramatic. Maşinile furate din România ajung, de obicei, în Bulgaria, Turcia, Ucraina şi chiar în ţări din vestul Europei. În cazul Dacia, modelele Logan furate ajung să fie dezmembrate şi vândute pe bucăţi.

Urmareste Automarket
În multe cazuri, furturile auto sunt făcute la comandă, iar hoţii acţionează în grupuri.
Spre deosebire de poveştile din popor, hoţii de maşini nu ţin cont de ora la care vor să acţioneze sau de localizarea maşinii. Fie că este vorba despre o parcare din centrul oraşului, o parcare din faţa unui bloc sau o stradă ascunsă, hoţii vor acţiona dacă au un pont sau dacă respectivul vehicul este pe lista lor de comenzi. Un hoţ experimentat poate să fure o maşină în două sau trei minute, incluzând păcălirea sistemului de alarmă şi a imobilizatorului electronic al motorului, spun poliţiştii.

Via Digi24 | IGPR

Comentarii (6)

  • Ar fi interesant sa vedem care sunt cele mai furate masini .Europene sau japoneze?
    6 8
  • Care parte din " Dacia Logan este cel mai furat model din România, după cum subliniază şi cei de la Digi24. Modelul din Mioveni este urmat de modelele mărcilor germane. " nu ai inteles? :p
    11 7
  • Decebal
    Facea si omu misto. Exista dacia si masini el vorbea de masini aici
    13 4
  • Fara o alarma performanta - acum mi-am dat seama, recitind articolul!
    0 5
  • ce alarma fratica?

    daca masina este o "comanda", poa' sa ai tu pe masina 3 alarme si 2 gps-uri, TOT ramai fara ea!

    acum, cum o fi norocul fiecaruia!
    3 0
  • Good point,@Decebal!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru