STUDIU: În ultimul an, la noi în țară au fost descoperite aproape 200 de mașini furate

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente date Eurostat, în Europa au fost furate circa 450.000 de mașini în 2020. În România au fost descoperite aproape 200 de vehicule furate în ultimul an, potrivit unui studiu realizat de platforma CarVertical.

Recent, o mașină utilizată de o delegație a Guvernului României pentru a călători în Republica Moldova a fost raportată ca fiind furată în Italia, în 2010. Cum a fost posibil acest lucru?

Potrivit celor de la CarVertical, un vehicul furat este foarte greu de depistat, în contextul în care acestea nu sunt controlate la trecerea granițelor dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Totodată, mașina respectivă poate să aibă un număr VIN fals (provenit de la o mașină care a fost grav avariată și a cărei daună nu a fost rapoartată). Cele mai recente date Eurostat arată că, în 2020, au fost aproape 450.000 de mașini furate în Europa.

"Dacă mașina este furată într-un stat membru al UE și i se pun numere de înmatriculare venite de la același model de mașină, atunci va avea practic liber la circulația internațională, deoarece nu există controale când treceți din țară în țară în interiorul UE," explică Matas Buzelis, director de comunicații CarVertical.

Aceeași platformă mai susține că, în ultimul an, în România au fost descoperite 178 de mașini furate.

Cele mai furate mărci auto din România sunt BMW, Mercedes-Benz, Audi, Ford și Volkswagen.

via CarVertical

Comentarii (5)

  • Banditos
    Probabil ca toate erau Diesel. Altfel nu merita. Se stie ca romanul isi da si camesha de pe el pentru o masina pe motorina si se platesc bani grei pentru tehnologia asta. Cred ca toate furaciunile au fost "pe comanda". Am inteles ca in cativa ani vor fi piese de muzeu si mandria proprietarilor. Cu o poveste aferenta fiecarui exemplar.
    2 7
  • Asa elaborare fără sa spui nimic mai rar… care-i oftica ta? Ce treaba ai tu cu ce vrea fiecare sa facă? Maxim de plictisitor…
    2 4
  • 200-178=22 de negustori cinstiți.
    0 0
  • Banditos
    @Dutz

    Imi pare rau ca te-am plictisit cu "elaborarea" care in niciun caz nu s-a vrut asta. Ma mira ca nu ai reactionat la celalalt comentariu unde, cu punct si virgula, observam o eroare de calcul. Abia acolo era elaborata interventia pe care ai gasit de cuviinta sa o ignori. Tot din plictis?

    Si apropos trebuie sa recunosti ca aici am spus macar un lucru adevarat. Dieselurile chiar vor deveni (sau poate nu) piese de muzeu.
    0 2
  • Doar atat au descoperit?
    Se vede ca politia romana nu isi face treaba cum trebuie.
    Si clasamentul asta da bine tot pentru germani:))
    BMW cele mai furate....nimic nou si surprinzator. Sa le legati cu lantul de stalpi baieti, ca sa nu vi le ia. Puneti antifurt pe roti si volan.
    Eu ma mir sincer ca lumea fura troacele astea. Exista masini mult mai bune pe lumea asta. Bine ca nu sunt interesati cocalarii de ele.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru