Imagini cu noul Mini Countryman Electric: primul Mini produs în Germania

de Tiberiu Safta
Miercuri, 01.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat primele imagini oficiale cu noua versiune electrică a lui Countryman. Modelul, camuflat în noile fotografii, va debuta în acest an și va fi primul al mărcii britanice care va fi produs în Germania.

Anul acesta, MINI Countryman se pregătește să intre în cea de-a treia generație. Noul model urmează să fie dezvăluit complet mai târziu în acest an și va aduce, în premieră, și o versiune complet electrică.

Până la momentul lansării oficiale, constructorul britanic ne oferă primele imagini cu noul model camuflat. Noutățile vizuale aduse de noua iterație Countryman rămân, pentru moment, un mister. Alături de asta, Mini nu a dezvăluit până acum nicio informație tehnică despre noul model. În schimb, un lucru confirmat de constructorul britanic este faptul că noua generație Countryman va fi produsă în Germania.

Acesta este, de altfel, primul model al mărcii care va fi asamblat în această țară, mai exact, la uzina din Leipzig. La această uzină sunt produse modelele BMW Seria 1, Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Coupe. Pentru producția noului Countryman, grupul bavarez a investit peste 800 de milioane de euro în această uzină, care va fi dotată cu 8 linii de producție noi până în 2024.

De asemenea, fabrica va fi extinsă cu până la 150.000 de metri pătrați pentru producția de componente destinate modelelor electrice din viitorul apropiat.

Alături de asta, vor fi create peste 1000 de locuri de muncă noi, care vor fi adăugate celor 5600 de posturi existente în cadrul uzinei.

Noua generație Mini Countryman va fi disponibilă în versiuni cu motoare termice și într-o versiune electrică. Lansarea va avea loc mai târziu în acest an.

via Mini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru