Imagini cu Rolls-Royce Spectre în timpul testelor de iarnă. Modelul electric, testat la -40 de grade

de Tiberiu Safta
Joi, 31.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a publicat imagini oficiale cu viitorul model electric Spectre camuflat. Noua mașină a completat testele de iarnă în apropierea Cercului Polar, unde a fost supusă la temperaturi de -40 de grade Celsius. Spectre va fi lansat în 2023.

Rolls-Royce se pregătește să facă pasul în epoca mașinilor electrice cu noul Spectre, primul model pur electric din istoria lungă a mărcii britanice de lux. Cu această ocazie, constructorul britanic a publicat mai multe imagini oficiale cu noul model din timpul testelor de iarnă.

Prototipul lui Spectre a fost testat în Suedia, în localitatea Arjeplog, la 55 de kilometri distanță de Cercul Polar. Potrivit Rolls-Royce, temperatura a scăzut chiar și la -40 de grade Celsius în timpul testelor. Constructorul nu a oferit multe informații despre bateria lui Spectre cu privire la capacitate și autonomie. Ceea ce știm este că bateria cântărește 700 de kilograme și joacă un rol dublu: de alimentare și de izolare fonică.

Noul Spectre va fi bazat pe platforma Architecture of Luxury, utilizată la modelele Cullinan, Ghost și Phantom. Astfel, Spectre va măsura 5.18 metri în lungime, iar caroseria, desenată sub forma unui coupe, are un coeficient aerodinamic de 0.26.

Spectre va fi echipat și cu jante de 23 de inch, primul Rolls-Royce din 1926 cu asemenea jante.

Până acum, Spectre a completat un sfert din testele pregătite de Rolls-Royce. La finalul acestora, prototipul electric va fi parcurs 2.5 milioane de kilometri. Noul Spectre va fi lansat oficial în 2023. Chiar dacă este un coupe, acesta nu va înlocui actualul model Dawn, care va fi scos din fabricație în același an.

via Rolls-Royce

Comentarii (2)

  • ce-a facut? "a completat" testele???
    mama ei de traducere in romgleza, mai bine ziceati ca-n ardeal "a gatat" ... macar suna natural
    5 0
  • Mircea Badea
    e asa frig pe unde schiaza iohanus si prietenii?

    tot urata.masina sarcofag..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru