Rolls-Royce confirmă dezvoltarea viitorului model electric Silent Shadow

de Paul Cosma
Vineri, 28.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Rolls-Royce a confirmat informațiile privind dezvoltarea unui viitor model electric de lux, care va primi numele Silent Shadow, însă nu a dorit să comunice data lansării.

Primul Rolls-Royce electric ar urma să fie construit pe platforma lui Phantom, să folosească motoare electrice BMW, o baterie de 100 kWh și să ofere o autonomie de cel puțin 500 de kilometri. 

Aceste informații neoficiale au apărut în presa britanică la începutul lui 2021. Șeful Torsten Müller-Ötvös spunea că Rolls-Royce va lansa primul său model electric până la sfârșitul lui 2030, cu toate că nu există astfel de cereri din partea clienților. 

Șeful companiei a confirmat acum că Rolls-Royce dezvoltă un nou model ce va fi numit Silent Shadow. “Data lansării rămâne deocamdată un secret,” a menționat Müller-Ötvös. 

Jurnaliștii britanici au spus că primele planuri oficiale privind viitorul model electric vor fi dezvăluite până la finalul acestui an. Aceștia susțin că Rolls-Royce a dezvoltat deja un prototip bazat pe Phantom pentru a testa un sistem de propulsie full electric.

Rolls-Royce a vândut 1.380 de mașini în primul trimestru, cu 62% mai multe față de aceeași perioadă din 2020, stabilind astfel un nou record în istoria companiei.

Via Bloomberg

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Nu există cereri de “electrizare” din partea clienţilor RR…Normal că nu! Dar reţeaua/reţeta emolară tocmai pe acest şiretlic de Gâgă se bazează: oferta o echivalăm forţat cu cererea şi, concomitent, o transformăm în cerere! Însă acest meniu nu poate atrage masele precum ursul la miere decât apelând la tacâmurile mediatice – mai ales că, astăzi, terfelizorul şi infernetul ţin loc de icoane în casele creştinilor.
    12 2
  • Henry Royce
    Love is noise.
    4 0
  • silent shadow. urâtă, hiperscumpă,greoaie.dar numele face toți banii
    5 1
  • Cred că cei de la rr au în echipă un fost angajat al unui ospiciu
    8 0
  • Oare cum vede șobolanul ăla de la Google cutia lui de rolls?cu mintea sau cu ochii?
    6 2
  • Neveste de vânzare găsești doar p e Google.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru