Rolls-Royce va lansa primul său model electric până în 2030: “Nu există cerere, dar trebuie să fim pregătiți dacă motoarele termice vor fi interzise în centrul orașelor”

de Paul Cosma
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce va lansa primul său model electric până la sfârșitul lui 2030, cu toate că nu există astfel de cereri din partea clienților, după cum a declarat CEO-ul companiei. Producătorul britanic vrea să fie însă pregătit pentru scenariul în care motoarele cu combustie internă vor fi interzise în centrul orașelor.

Rolls-Royce dezvoltă în prezent un model electric pe care vrea să-l lanseze “în acest deceniu”, conform declarațiilor lui Torsten Müller-Ötvös, șeful producătorului din Goodwood.

Proiectul primului Rolls-Royce electric nu a pornit în urma cererilor venite din partea clienților, ci de teama că motoarele termice vor fi interzise în centrul orașelor.

Rolls-Royce nu se gândește să dezvolte un hibrid plug-in, ci vrea să facă trecerea direct la mașini electrice. Șeful companiei a spus că primul model electric de la Rolls-Royce va fi lansat până în 2030.

Cu toate că a recunoscut că nu există cerere pentru un astfel de vehicul, Müller-Ötvös este convins că motoarele electrice se potrivesc “perfect” cu identitatea brandului, iar clienții vor aprecia “puterea electrică”.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • netam-nissan
    mai britanicilor cum sa nu existe cerere cind 9 din 10 stiri a.m. dar si pe alte situri sint cu electrice?
    plus pariez ca toti redactorii auto ai planetei au acasa cite o electrica nu doar ACEdikkk, la cit le umfla.
    23 6
  • La cata hardughie de masina e RR, nici nu se simte cand bagi 200 kwh de baterii pe ea si nici 20k euro costul lor.
    17 3
  • Asta mi-a mai ramas de vazut,sa vad emirii petrolului cum se plimba cu Rolsu' electric prin Dubai in drum spre sondele de petrol.
    18 4
  • duminica asta alegem primarul
    Dubaiul construieste o centrala electrica cu o putere instalata de peste 3x mai mare decat atomica noastra de la Cernavoda.

    https://www.power-technology.com/projects/hassyanpowerplant/

    Astfel, RR-uri electrice pe strazile Dubaiului va fi ceva normal in maxim 10 ani. Si nu pentru ca nu mai pot arabii de grija mediului sau ca e mai ieftin de mers pe electic, ci pentru ca va fi tehnologia superioara si va ridica luxul la un nou nivel ca putere si confort, desi si in prezent, RR e greu de egalat.
    7 21
  • duminica in minte
    desigur la cat ai mers tu si la cat vei merge cu Rollsul ai seszat imediat cum se ridica luxul la noi niveluri ca si putere si ca confort. salamalekum
    15 4
  • Corect, sa fie acolo, nu se stie cand ai nevoie de o electrica. Dar daca se interzice circulatia in centrele marilor orase ? Pun pariu ca nu s-au gandit la o trotineta.
    15 2
  • netam-nissan
    am citit articolul original si m-am convins ca dl Müller-Ötvös e convins ca nu exista cerere pentru electrice din partea miliordarilor.

    am ramas insa confuz-mofluz fiindca miliordarii stim tot din media ca ar fi cei mai inteligenti creatori de plus-valoare de pe planeta noastra gaia fara ursi polari in curind.
    logic ar fi deci ca doar sarantocii mai prostovani sa caute electrice, desi n-au cu ce sa le cumpere.
    rog sa ma lumineze cineva - electric, normal.
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru