Detalii despre primul Rolls-Royce electric: motoare de la BMW și autonomie de cel puțin 500 de kilometri

de Paul Cosma
Luni, 18.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce pregătește primul său model electric, iar primele informații neoficiale au apărute în presa britanică. Viitorul vehicul ar urma să fie construit pe platforma lui Phantom și să ofere o autonomie de cel puțin 500 de kilometri.

Prezentat în 2016 cu ocazia centenarului BMW, conceptul Rolls-Royce Vision Next 100 constituie un punct de plecare în designul primului model electric al mărcii de lux britanice. 

Presa din Regatul Unit a publicat o serie de informații și detalii neoficiale cu privire la acest proiect.

Primul Rolls-Royce electric ar urma să fie construit pe platforma lui Phantom, să folosească motoare electrice BMW, o baterie de 100 kWh și să ofere o autonomie de cel puțin 500 de kilometri.

Jurnaliștii britanici susțin că primele planuri oficiale vor fi dezvăluite până la finalul acestui an. Între timp, aceștia susțin că Rolls-Royce a dezvoltat deja un prototip bazat pe Phantom pentru a testa un sistem de propulsie full electric.

Șeful Torsten Müller-Ötvös a spus recent că Rolls-Royce va lansa primul său model electric până la sfârșitul lui 2030, cu toate că nu există astfel de cereri din partea clienților.

Producătorul britanic vrea să fie însă pregătit pentru scenariul în care motoarele cu combustie internă vor fi interzise în centrul orașelor.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • inexorabil
    “Nu există astfel de cereri din partea clienților”…Categoric nu, dar, precum am mai precizat, oferta este intens “prelucrată” în laboratoarele EMOL, astfel încât să apară drept cerere în ochii prostimii planetare.
    6 3
  • Johnny
    Fraza aia ca nu exista cerere trebuie citita ca cv de genul: nu suntem pregatiti sa lansam asa cv deci nu e cerere....
    In comparatie cu Bentley, care mimeaza luxul extrem, doar pretul fiind exclusivist, RR totusi arata exceptional in general vorbind
    4 1
  • Nu, nu ca nu sunt pregatiti, chiar nu exista cerere, cele cateva mii de clienti Rolls, in fiecare an, nu doresc asa ceva, exista proprietari cu multe exemplare, crezi ca Rolls nu le asculta cererile, mai ales la cei din cluburile exclusiviste ? Ce milionar si-ar dori o electrica de 500.000 euro, pentru ce ? Este un producator cu o productie super limitata, vor face electrice doar fortati, adica pana la interzicerea motoarelor V12.
    6 0
  • Superbăciune
    Efectiv, mașina asta e o superbăciune!
    S-o lase așa de serie!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru