Imagini noi cu Porsche Cayenne facelift, testat în condiții extreme

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.02.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat o serie de imagini oficiale noi cu viitorul Cayenne facelift. Noul model a fost testat în condiții extreme, iar acesta urmează să fie lansat în primăvară.

Constructorul german ne oferă imagini oficiale noi cu viitorul Cayenne facelift din timpul testelor. Actuala generație a SUV-ului de performanță a fost introdusă în 2017, iar noua versiune actualizată se pregătește să-și facă apariția în primăvara acestui an.

TESTE EXTREME PE 4 CONTINENTE

Până atunci, Porsche ne oferă imagini cu noul model din timpul testelor oficiale. Așa cum se poate vedea, noul Cayenne facelift a fost supus unor teste extreme prin noroi, dune și chiar prin zăpadă. De altfel, prototipurile noului model au reușit să acumuleze peste 4 milioane de kilometri, ele fiind testate pe 4 continente diferite.

Modelul a fost pus la încercare în interiorul Cercului Arctic, pe dunele din Maroc, în Spania și în Statele Unite.

MOTOARE NOI, MAI PUTERNICE

Cele mai importante noutăți aduse de Cayenne facelift sunt motoarele mai puternice. Astfel, versiunea de bază va avea un motor V6 turbo de 3.0 litri, care va dezvolta 349 de cai putere, cu 14 CP mai mulți decât actualul model. Alături de asta, inclusiv cuplul va fi mărit cu 50 Nm, până la 502 Nm.

Versiunea mai performantă S va primi un motor nou. În locul agregatului V6 turbo de 2.9 litri, va veni un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, capabil să livreze 468 de cai putere și un cuplu de 600 Nm.

Cea mai puternică versiune va fi Turbo GT, disponibilă doar ca SUV-coupe. Motorul său va câștiga 20 de cai putere în plus, pentru o valoare finală de 651 de cai putere. Cuplul va fi setat la 850 Nm. Alături de asta, viitorul Cayenne Turbo GT va primi și o suspensie revizuită.

BATERIE MAI MARE PENTRU VERSIUNILE ELECTRIFICATE

Noutăți vor exista și la versiunile electrificate. Acestea vor primi un acumulator mai mare, de 25.9 kWh, față de 17.9 kWh cât este în prezent. Modelele electrificate vor veni echipate și cu un încărcător onboard de 11 kW, iar versiunea Cayenne E-Hybrid va câștiga 8 cai putere în plus, până la 463 de cai putere. În schimb, cuplul va fi mai mic cu 50 Nm, până la 650 Nm.

Porsche dorește să lanseze și alte 4 versiuni cu motoare hibride. Una dintre ele va avea un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri, turbo, care va fi disponibilă doar în China.

La final, Porsche va lansa și cea mai puternică versiune a lui Cayenne, numită Turbo S E-Hybrid. Deocamdată, nu se cunosc detalii despre acest model.

DESIGN NOU

Noul Porsche Cayenne facelift va putea fi recunoscut vizual grație unor faruri noi, bare de protecție redesenate, alături de o capotă nouă și aripi noi. De asemenea, paleta de culori va fi îmbogățită cu nuanțe noi, iar jantele vor avea și ele un design nou.

Modelul va primi și un display curbat de 12.6 inch pentru instrumentarul digital, împreună cu un ecran central de 12.3 inch pentru sistemul multimedia. Opțional, clienții vor putea opta și pentru un ecran suplimentar de 10.9 inch amplasat în zona torpedoului. Alte schimbări includ comenzi digitale pentru climatizarea automată și un buton start/stop mai mare.

La final, Porsche Cayenne facelift va beneficia și de tehnologii inovatoare precum un șasiu semi-adaptiv, faruri LED Matrix HD și o suspensie pneumatică nouă.

Noul Porsche Cayenne facelift va debuta oficial în aprilie.

via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru