Imagini noi cu viitorul Mercedes-Benz EQG, versiunea electrică a Clasei G

de Tiberiu Safta
Luni, 13.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat câteva imagini oficiale noi cu viitorul EQG, versiunea electrică a Clasei G. Noul model urmează să fie lansat în curând.

Campania de promovare pentru noul Mercedes-Benz EQG se apropie de final. Constructorul german a anunțat că noua versiune pur electrică a Clasei G urmează să fie lansată în curând. Dar, înainte de prezentarea oficială, Mercedes-Benz ne oferă câteva imagini oficiale noi cu viitorul model electric ascuns sub camuflaj.

La prima vedere, viitorul EQG arată identic cu versiunea cu motoare termice. În schimb, Mercedes-Benz precizează faptul că versiunea electrică va avea o caroserie ușor modificată pentru a optimiza aerodinamica. De exemplu, grila va fi cel puțin parțial acoperită, ca la orice mașină electrică, iar jantele vor avea și acestea un design special pentru o eficiență aero superioară. Inclusiv aripile evazate din spate sunt ușor modificate în acest sens.

De asemenea, alături de aceste detalii vizuale noi, Mercedes-Benz EQG va putea fi recunoscut și după suportul pătrățos pentru roata de rezervă. Deși nu avem imagini oficiale, inclusiv interiorul va fi diferit față de Clasa G obișnuit.

Vorbim aici de un volan nou, un design nou al consolei centrale și comenzi noi și amplasate în locuri diferite.

Așa cum am aflat până acum, noul Mercedes-Benz EQG va fi propulsat de 4 motoare electrice, unul pentru fiecare roată. Acestea vor fi alimentate de o baterie care promite o autonomie mărită cu 20% față de acumulatorii prezenți la celelalte modele electrice Mercedes. Noul EQG va avea și funcția G-Turn, prin care mașina poate fi rotită la 360 de grade pe loc.

Noul Mercedes-Benz EQG va fi lansat oficial în 2024.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru