Imagini noi cu viitorul Porsche Taycan: nemții încep testele finale cu primul model electric de serie din istoria companiei

de Cornel Șocariciu
Joi, 28.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat un clip video și două fotografii noi cu viitorul Taycan. Conform oficialilor, prototipurile de teste au "adunat" aproximativ 6 milioane de kilometri și au îndurat temperaturi cuprinse între -35 de grade Celsius și 50 de grade Celsius.

Porsche Taycan, primul model electric de serie din istoria constructorului german, va fi expus în premieră în toamna acestui an. Campania de promovare a viitorul Porsche Taycan a demarat în urmă cu câteva luni, iar până acum nemții spun că au primit deja peste 20.000 de pre-comenzi la nivel global.

În cursul săptămânii trecute, Porsche a publicat o serie de imagini teaser cu versiunea de serie Taycan. Acum, pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, nemții vin cu o serie de fotografii realizate în timpul testelor.

Până acum, prototipurile de teste au parcurs aproximativ 6 milioane de kilometri, au îndurat temperaturi cuprinse între -35 de grade Celsius și 50 de grade Celsius și au ajuns pe drumuri aflate la o înălțime de 3.000 de metri. Nemții au testat în 30 de state de pe glob, iar în cadrul acestor sesiuni au participat aproximativ 1.000 de șoferi, tehnicieni și ingineri.

Odată cu publicarea noilor imagini, oficialii Porsche anunță că inginerii au demarat faza finală de testare a viitorului Taycan.

Din punct de vedere estetic, versiunea de producție a lui Porsche Taycan va miza pe o serie de linii stilistice care au fost preluate de pe conceptul Mission E, prototip expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2015.

Totodată, designerii vor miza și pe o serie de elemente de caroserie pe care în prezent le găsim și pe alte modele din gama constructorului german.

Cele două motoare electrice pregătite de Porsche vor oferi 600 CP, iar accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde. Versiunea de top a lui Porsche Taycan va dispune de un acumulator capabil să ofere o autonomie de până la 500 de kilometri (NEDC).

Comentarii (2)

  • Una nu inteleg - pentru ce evacuari unui model electric?
    2 0
  • Andrei
    @Cyrus E posibil sa fie pentru aerodinamicitate
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru