Îmbunătățiri în gama BMW: versiuni noi pentru Seria 3, Seria 5 în varianta M550i primește motorul V8 de 530 CP, iar Seria 8 are o nouă variantă de bază

de Cornel Șocariciu
Luni, 20.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW propune o serie de noutăți pentru o parte dintre modelele din gamă. Noua generație Seria 3 primește o variantă plug-in hybrid, Seria 5 preia motorul V8 de 4.4 litri de pe M850i, iar Z4 va putea fi comandat și în noua variantă de bază Z4 sDrive20i.

BMW a pregătit o serie de îmbunătățiri pentru multe dintre produsele aflate în portofoliu. Nemții propun motorizări noi pentru câteva modele, dar și echipamente suplimentare pentru anumite versiuni de bază.

Începând cu luna iulie, BMW Seria 3 va primi mai multe versiuni echipate cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Pe listă, nemții au trecut următoarele variante: BMW 320i xDrive, BMW 330i xDrive și BMW 330d xDrive. De asemenea, în gama sedanului de clasă medie își face apariția și versiunea plug-in hybrid BMW 330e. Sistemul de propulsie pregătit de nemți produce 292 de cai putere, iar bateria pregătită de BMW înmagazinează suficientă energie pentru a oferi o autonomie electrică de până la 66 de kilometri.

Tot pe lista îmbunătățirilor aduse lui Seria 3, BMW a trecut suspensia M Sport, dar și suspensia adaptivă M. Indiferent de alegerea făcută, noile suspensii vor veni la pachet cu sistemului de direcție Variable Sport Steering.

Pentru Seria 5, BMW a pregătit noul motor V8 de 4.4 litri introdus în urmă cu câteva luni pe Seria 8.

Astfel, versiunea M550i va fi echipată cu noua unitate pe benzină capabilă să ofere 530 de cai putere și 750 Nm. Motorul va fi cuplat la o cutie automată cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală xDrive.

Tot pe lista noutăților aduse lui Seria 5 se află și o baterie îmbunătățită pentru versiunea 530e. Pentru moment, oficialii constructorului german nu oferă detalii nici despre capacitatea acumulatorului și nici despre autonomia electrică oferită de modelul plug-in hybrid.

Până în acest moment, BMW Seria 8 putea fi comandat doar în versiunile M850i și 840d. Începând cu luna iulie, atât Seria 8 Coupe, cât și Seria 8 Cabrio vor putea fi comandate în versiunea 840i. Sub capotă se află un motor pe benzină cu șase cilindri în linie capabil să ofere 340 de cai putere. Clienții vor putea opta atât pentru o variantă cu roți motrice spate, cât și pentru o versiune cu tracțiune integrală.

Noul BMW Z4 va fi disponibil din această vară și în versiunea Z4 sDrive20i. Motorul pe benzină cu patru cilindri propune 197 de cai putere.

Standard, varianta de bază va fi echipată cu o cutie manuală cu șase trepte, dar clienții vor găsi pe lista de opționale și o transmisie automată cu opt trepte.

Începând cu luna august, BMW X5 va fi disponibil și în varianta X5 xDrive25d. Motorul diesel de 2.0 litri produce 231 CP și 450 Nm și va fi echipat cu o cutie automată cu opt rapoarte. Versiunea plug-in hybrid X5 xDrive45e va fi disponibilă tot din vara acestui an și anunță un sistem de propulsie de 394 CP. Bateria integrată de nemți va fi capabilă să ofere o autonomie electrică de până la 80 de kilometri.

Pentru BMW X2, nemții au pregătit faruri cu LED în versiunea de bază, jante noi și sistemul de frânare M Sport (opțional). BMW X3 și X4 vor putea fi comandate din acestă vară cu scaunele M Sport, iar clienții vor putea opta și pentru noua linie de echipare M Sport Individual. În cazul versiunilor de performanță M4 Coupe și M4 Cabrio, pachetul M Competition devine echipare standard.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru