Îmbunătățiri pentru Ford Fiesta: versiuni mild-hybrid la 48V și o nouă transmisie automată cu șapte trepte

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a introdus o serie de noutăți pentru Fiesta. Hatchback-ul de clasă mică va fi disponibil în premieră cu un sistem mild-hybrid la 48V în versiuni de 125 CP și 155 CP. În plus, Ford oferă o nouă transmisie automată cu șapte trepte, dar și un pachet îmbunătățit de sisteme de siguranță.

Ford Fiesta, cel mai bine vândut model al constructorului american pe piața din Europa, a primit o serie de îmbunătățiri. Pentru prima dată, hatchback-ul de clasă mică va fi disponibil cu motorizări mild-hybrid la 48V.

Ford propune două astfel de versiuni: motor de un litru cu 125 de cai putere și 210 Nm, respectiv motor de un litru cu 155 de cai putere și 240 Nm. Ambele unități pe benzină sunt echipate cu un starter-generator care plusează cu 24 Nm în anumite situații de trafic.

Conform oficialilor Ford, versiunea mild-hybrid de 125 CP va avea un consum mai mic cu până la 5% comparativ cu varianta fără sistemul electric la 48V.

De asemenea, Ford spune că restul versiunilor vor fi disponibile cu "cea mai nouă variantă a motorului de un litru EcoBost care include și sistemul pentru dezactivarea unui cilindru". Mai mult decât atât, versiunea de un litru cu 125 de cai putere (fără sistem mild-hybrid) va fi disponibilă cu o nouă transmisie automată cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte.

Aceeași transmisie a fost introdusă recent și pe Ford Puma.

Oficialii Ford spun că modelul de clasă mică va fi disponibil și cu sisteme noi de siguranță și asistare. Producătorul american introduce următoarele: cruise control adaptiv cu funcție Stop&Go, Speed Sign Recognition, Perpendicular Park Assist și Cross Traffic Alert cu funcție de frânare.

Versiunea Fiesta Active primește două moduri noi de rulare (Sport și Trail), iar aplicația FordPass Connect va fi disponibilă cu funcții noi (Door Lock/Unlock, Remote Start, Vehicle Locator și Vehicle Status).

Sistemul de infotainment Sync 3 a primit o interfață ușor modificată, iar versiunile echipate cu B&O Sound System vor putea fi comandate și cu o roată de rezervă.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru