Îmbunătățiri pentru Mercedes-AMG GT4: versiunea de circuit oferă 476 de cai putere și un sistem de frânare modificat

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a publicat primele imagini și informații referitoare la AMG GT4 facelift. Modelul de circuit este disponibil pentru comandă și va fi echipat cu un motor V8 de 4.0 litri biturbo cu o putere maximă de 476 de cai. Prețul de pornire anunțat de nemți este de 209.000 de euro fără taxe.

Mercedes continuă să ofere opțiuni interesante pentru cei care vor o carieră în motorsport. Dacă în urmă cu câteva luni am făcut cunoștință cu versiunea îmbunătățită a lui Mercedes-AMG GT3, acum trecem la o clasă nouă cu ajutorul lui AMG GT4 facelift.

Actuala generație Mercedes-AMG GT4 a fost comercializată în 120 de unități, iar din 2018 și până la finalul anului trecut, modelul de circuit a putut fi admirat în 363 de curse. Piloții care au utilizat un astfel de exemplar au bifat 137 de clasări pe podium și 53 de victorii la general.

Versiunea îmbunătățită a lui Mercedes-AMG GT4 are la bază varianta de serie AMG GT facelift. Astfel, modelul de competiții beneficiază de spoilere modificate și de faruri noi cu LED.

Totodată, inginerii diviziei de performanță au pregătit un sistem de răcire mai bun pentru motorul V8 biturbo de 4.0 litri. Mai mult decât atât, nemții propun și o versiune îmbunătățită a sistemului de frânare. Inginerii au pregătit prize de aer mai mari, un nou sistem de răcire și discuri de frână care pot fi folosite pentru o perioadă mai lungă de timp.

Oficialii producătorului german spun că au optimizat aceste elemente pentru a îmbunătăți performanțele modelului în special în cursele de anduranță.

Câteva componente ale suspensiei au fost preluate direct de pe varianta AMG GT3, iar nemții susțin că aceste îmbunătățiri aduc un plus de fiabilitate.

Sub capota lui Mercedes-AMG GT4 facelift se află același motor V8 biturbo de 4.0 litri care poate oferi până la 476 de cai putere și 620 Nm. Resursele sunt gestionate de o cutie secvențială cu șase trepte, iar elementele de siguranță de la interior respectă toate normele impuse de FIA.

Mercedes menționează că piloții și echipele interesate pot plasa deja comenzi pentru AMG GT4 facelift, prețul fiind de 209.000 de euro fără taxe. Cei care dețin vechea versiune AMG GT4 pot opta pentru achiziționarea unui update.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru