Îmbunătățiri pentru Porsche Taycan: încărcare la curent alternativ cu 22 kW, un nou Head-up Display și sisteme de asistență cu abonament lunar

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Taycan va primi la sfârșitul acestui an o serie de îmbunătățiri la Head-up Display, încărcare la curent alternativ cu până la 22 kW și abonamente lunare pentru diverse sisteme de asistență.

Porsche a anunțat miercuri că sportiva electrică Taycan va primi începând din luna octombrie o serie de îmbunătățiri, la numai un an de la lansarea pe piață.

Una dintre noutăți este că valorile de accelerație pentru versiunea Taycan Turbo S au fost îmbunătățite. Prin intermediul Launch Control, intervalul de timp pentru a ajunge de la 0 la 200 km/h scade de la 9.8 la 9.6 secunde.

Sistemul Head-up Display va fi disponibil opțional într-o versiune color îmbunătățită care proiectează informații relevante în câmpul vizual al șoferului. De asemenea, suspensia adaptivă va primi standard și noua funcție Smartlift, care permite ridicarea automată a gărzii la sol în anumite situații, cum ar fi la trecerea peste limitatoarele de viteză.

Una dintre cele mai importante noutăți este însă legată de încărcarea la stațiile cu curent alternativ (AC), atunci când accesul la stațiile de încărcare rapid cu curent continuu (DC) nu este posibil.

Până acum, încărcarea la curent alternativ era posibilă doar cu 11 kW, însă Taycan poate fi achiziționat opțional și cu un încărcător AC de 22 kW, ceea ce va scurta semnificativ durata de încărcare. Acest încărcător opțional va fi disponibil de la sfârșitul anului.

În plus, în cazul utilizării stațiilor de încărcare rapidă, clienții pot opta pentru limitarea vitezei de încărcare la aproximativ 200 kW în cazul în care intenționează să facă o pauză mai lungă, opțiune disponibilă de exemplu în rețeaua europeană Ionity.

Nu în ultimul rând, funcția Plug & Charge, care stochează datele utilizatorului și permite plata automatizată a încărcării în rețeaua Ionity, va fi extinsă la încă 12 țări începând din 2021.

De asemenea, Porsche a anunțat extinderea funcțiilor disponibile online prin intermediul Functions on Demand (FoD).

Astfel, chiar și după achiziționarea mașinii, clienții vor putea cumpăra o serie de funcții suplimentare prin internet, care vor fi disponibile la preț integral sau pe baza unui abonament lunar cu primele trei luni gratuite.

Pe lista noilor funcții disponibile în cadrul FoD se numără Active Lane Keep Assist, InnoDrive (ambele 808 euro sau 20 euro pe lună), Porsche Intelligent Range Manager (PIRM) (400 de euro sau 11 euro pe lună) sau Power Steering Plus (321 de euro).

Nu în ultimul rând, Taycan va fi disponibil și în șapte noi nuanțe de caroserie: Mahogany Metallic, Frozenberry Metallic, Cherry Metallic, Coffee Beige Metallic, Chalk, Neptune Blue și Ice Grey Metallic.

Taycan: versiuni, date tehnice și prețuri.

Via Porsche

Comentarii (10)

  • ACE - Craiova
    Un proprietar de masina electrica gen George Buhnici, care are la casa o instalatie fotovoltaica cu o putere de circa 20 kW poate incarca, de exemplu, bateria de acumulatoare a masinii de 100 kWh (Buhnici are o baterie de acumulatoare de numai 75 kWh), in circa 6-7 ore.....cu soare din abundenta (sau 10-11 ore cu soare mai putin), asigurandu-si astfel o autonomie medie de deplasare de 400 km cu o investitie initiala de circa 15.000 Euro ce consta in principal in:
    - panouri fotovoltaice;
    - tablou electric;
    - cabluri electrice;
    - statie electrica de incarcare s.a.,
    la care practic nu mai umbli circa 15-20 de ani......pana se epuizeaza si capacitatea bateriei masinii electrice.....

    Intre timp, cand nu se incarca masina electrica, instalatia fotovoltaica poate livra energia suplimentara in reteaua distribuitorului, la un pret de circa 0,22 lei/kW furnizat.....chiar si cand esti...in concediu.....

    O ZI BUNA SA AVETI, orinde va aflati!!!
    10 6
  • "intervalul de timp pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h scade de la 9.8 la 9.6 secunde"

    Uau, ce performante de supercar...
    7 1
  • @Cyrus
    Cine stie de unde au dat copy-paste - corect ar trebui sa fie de la 2.8 la 2.6 secunde.
    8 0
  • intervalul de timp la care se face referire in articol este pentru 0 - 200 km/h, cel mai probabil o eroare de redactare
    7 0
  • @airviewer
    Poate nu le-a venit sa creada timpul de 9.6s pentru 0-200 km/h si au zis ca e mai degraba e comparabil cu un motor de 1.2 decat un Porsche.....
    2 0
  • @all: Timpul este pentru intervalul 0-200 km/h. Multumim pentru sesizare.
    6 1
  • mie mi se pare amuzanta treaba cu Active Lane Keep Assist pe baza de abonament. Adica mergi pe autostrada si la un moment dat pe la 12 noaptea iti expira jucaria ca ai uitat sa platesti.... wtf!!!

    I know ... it's me...
    7 0
  • ^Ar fi de ras daca nu ar fi de plans. Si Cadillac se pregateste sa procedeze la fel cu sistemul Super Cruise. Iar asta-i doar inceputul, cel mai probabil.
    4 0
  • Asta este viitorul...unul sumbru daca ma intrebati pe mine, totul va fi inchiriat, totul va fi controlat ,inclusiv puterea si implicit viteza , o sa intram pe autostrada si "sistemul" o sa stie asta si o sa poti merge cu maximul admis -probabil vreo 90-100 in viitorul apropiat. Credeati ca o sa scapati de cheltuielile cu problemele mecanice sau de alta natura ale termicelor ? NU, o sa cheltuim mai mult pe update-uri "must have" sau chiar obligatorii oferite cu picatura dupa nici primul an de cand modelul este scos pe piata .Bucuria constructorilor, pai de ce sa ia banii orice amarat de service, totul o sa se faca numai si numai la reprezentanta . GO FOR IT , nu mai stati pe ganduri ..!
    5 1
  • taycan a prins pe zoe din urma la viteza de incarcare AC :)))
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru