În căutarea formulei câștigătoare: General Motors a promis că va obține profit din vânzarea mașinilor electrice până în 2021

de Petre Barac
Marti, 09.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors vrea să obțină profit din vânzarea mașinilor electrice până în anul 2021, potrivit unei declarații a directorului general Mary Barra.

Cei mai mulți constructori auto au început deja să investească masiv în dezvoltarea mașinilor electrice, însă măsurile lor sunt departe de a le aduce profitul în conturi, cel puțin deocamdată.

În aceste condiții, americanii de la General Motors, prin vocea CEO-ului Mary Barra, au făcut o promisiune îndrăzneață în fața investitorilor.

Constructorul din Detroit susține că, până în 2021, va reuși să obțină profit din vânzarea mașinilor electrice, pornind deja în căutarea formulei câștigătoare.

Șefa companiei nu a oferit detalii sau explicații cu privire la modul în care GM dorește să atingă acest obiectiv.

Totuși, oficiali din cadrul GM și din industria auto consideră că profitul din vânzarea mașinilor electrice poate fi atins printr-o combinație între tehnologia bateriilor, un design ieftin și flexibil pentru mașină și un volum mare de producție în principal în China, potrivit celor de la Reuters.

În ultima perioadă, GM a pornit investiții semnificative în strategia de electrificare.

Mary Barra a încercat să-i convingă pe investitori de potențialul constructorului în lupta cu rivali precum Tesla, mizând pe succesul electricului Chevrolet Bolt.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Cum oare reuseste Tesla sa obtina profit, in conditiile in care GM nu reuseste acet lucru la divizia de masini electrice (Chevrolet Volt si ex Opel Ampera)?
    Nu cumva Tesla mascheaza pierderile, si daca asa se intampla, cat vor mai reusi acest lucru?
    Va fi interesant de urmarit.
    2 0
  • Tesla face probabil precum Germania cand isi calculeaza deficitul :-)

    https://www.ft.com/content/0a43570a-059c-3ead-9bed-e33b735dc76b
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru