În primele 5 luni ale anului, Ford a produs mai multe exemplare Mustang Mach-E decât Mustang

de Alexandru Monenciu
Vineri, 04.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În perioada ianuarie-mai, producția SUV-ului electric Ford Mustang Mach-E a fost mai mare decât cea a modelului clasic Mustang. Criza globală de semiconductori a reprezentat un factor important pentru această diferență.

Mustang este, fără îndoială, un model reprezentativ pentru Ford și, implicit, pentru industria auto americană. Așadar, este de înteles nemulțumirea fanilor celebrului muscle car atunci când Ford a lansat un SUV electric și l-a denumit Mustang Mach-E.

Debutul a avut loc la finalul anului 2019, iar primele exemplare Mustang Mach-E au fost livrate un an mai târziu. În ciuda cârcotașilor, Ford Mustang Mach-E a început să performeze.

Potrivit celor de la Bloomberg, în intervalul ianuarie - mai, producția SUV-ului electric a fost mai mare decât cea a clasicului muscle car. Mai exact, Ford a produs 27.816 exemplare Mustang Mach-E și 26.089 unități Mustang. Criza mondială de semiconductori a reprezentat un factor important pentru producția realizată în prima parte a anului.

Asta pentru că Ford a folosit resursele disponibile, în special, pentru asamblarea noilor modele, cum ar fi Mustang Mach-E, Bronco și F-150. "Am protejat modelele noi în mod intenționat.

Dacă putem să punem un modul la unul dintre produsele noi, atunci o facem," a declarat Jim Farley, șeful Ford.

Clasicul Mustang nu se lasă însă atât de ușor. În SUA, modelul convențional continuă să fie mai popular decât SUV-ul electric, în contextul în care Ford a comercializat 29.264 de unități în 2021, cu 1.5% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Tot în 2021, doar 10.510 americani au optat pentru un Mustang Mach-E.

via Bloomberg

Comentarii (6)

  • Lolică de la doi
    Sa ma bucur sau sa ma intristez? Sunt debusolat,nu stiu ce sa fac!
    4 4
  • doar au produs mai multe, dar nu au si vandut... oare de ce, daca sunt asa bune astea noi electrice?
    8 8
  • Seriff
    Au produs, dar nu au vandut, o sa ramana cu ele in showroom, una e sa produci, alta sa vinzi, ce om normal la cap in loc sa isi ia mustang 5.0 benzina, sa isi cumpere mustang mach e, care e si mai scump si mai urat si mult mai putin practic.
    8 9
  • @Seriff
    Daca ti-ai fi luat masina noua in ultimii 9-10 ani, ai fi vazut ca nu prea mai produce nimeni sa stea cu produse pe stoc. Clientii comanda masina, o personalizeaza si asteapta luni bune pana e produsa si transportata la dealer.
    9 6
  • Seriff
    Mi-am luat masina noua fix acum 10 ani ca idee, dar nu e adevarata treaba, sunt multi producatori care fabrica masini, fara sa fie lansate in comanda, le fabrica si le distribuie catre showroom-uri cu intentia de a le vinde, nu toti vand doar la comanda.
    Ca idee, daca tu crezi ca vreodata pe planeta asta oamenii, mai ales in America unde nu au taxe aberante la impozite ca la noi si unde benzina e fix pix o sa isi cumpere mizerii electrice in loc de V8-uri clasice, te inseli amarnic.
    10 5
  • Edikkk
    pam pam

    QED
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru