Înapoi la școală: VW învață “lecția” electricității și vrea să lase în urmă greșelile trecutului

de Petre Barac, Foto: VW
Joi, 07.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen se pregătește pentru o perioadă intensă de “învățare” pentru ceea ce presupune tranziția către mașinile electrice și autonome.

După izbucnirea scandalului Dieselgate, VW a fost nevoit să ia măsuri radicale încercând să-și spele imaginea destul de șifonată. Astfel, nemții s-au orientat către mașinile electrice, dar oficialii grupului spun că le va trebui mulți ani pentru ca tehnologia să fie adusă “aproape de perfecțiune”.

“Trebuie să continuăm să rafinăm și să actualizăm serviciile noastre de mobilitate ca să rămânem competitivi”, a spus Burkhard Huhnke, vicepreședinte VW pe divizia de e-mobility. În acest sens, Volkswagen a lansat anul trecut MOIA, serviciul pe care germanii vor să-l promoveze ca o alternativă modernă la transportul în comun, iar primele modele full-electrice vor ieși începând cu anul 2020.

Totodată, VW a adus la Salonul Auto de la Geneva din acest an conceptul Sedric, un mijloc de transport complet autonom care poate găzdui până la patru pasageri și care reprezintă prima imagine a vehiculelor auto-pilotate pe care germanii vor să le scoată pe străzi în deceniul următor cu scopul de a lua locul taxiurilor și al transportului în comun obișnuit. 

VW ia în calcul și opțiunea update-urilor wireless pentru noile mașini.

Cu toate acestea, nemții spun că trebuie să existe un echilibru între așteptări și posibilitățile existente.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru