Informații despre noua generație Mercedes-Benz GLA: ampatament mai generos, versiune plug-in hybrid și tehnologii preluate de pe GLB

de Cornel Șocariciu
Joi, 14.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Mercedes-Benz GLA va fi prezentată până la finalul anului curent. SUV-ul producătorului german promite mai mult spațiu pentru toți pasagerii, în timp ce gama de motorizări va fi preluată din portofoliul actualului Mercedes-Benz Clasa A. Totodată, nemții promit și o variantă plug-in hybrid.

Mercedes-Benz pregătește lansarea noii generații GLA. SUV-ul dezvoltat de constructorul german va fi prezentat până la finalul anului, urmând ca debutul comercial să aibă loc în prima jumătate a anului viitor.

Conform primelor informații, noua generație GLA va avea o lungime mai mică cu aproximativ 20 de milimetri decât actuala versiune (foto), însă ampatamentul va fi unul mai generos (2.729 de mm, +30 de milimetri raportat la actualul GLA). Totodată, Mercedes-Benz spune că și înălțimea a crescut cu circa 100 de milimetri, iar astfel, spațiul oferit pentru pasagerii din spate va fi mai generos.

Așa cum era de așteptat, interiorul va fi preluat de pe noile generații Clasa A și GLB. Nemții vor oferi atât un instrumentar digital de bord, cât și un ecran central generos. Asemeni noului SUV compact GLB, viitorul GLA va primi o banchetă spate care culisează.

Gama de motorizări va fi și ea împrumutată din portofoliul lui GLB. În aceste condiții, noul GLA va fi disponibil cu motoare pe benzină de 1.33 litri și 2.0 litri cu puteri cuprinse între 163 CP și 224 CP sau cu unități diesel de 2.0 litri (150 CP și 320 Nm sau 190 CP și 400 Nm).

În funcție de motorizarea aleasă, GLA va fi oferit cu o cutie manuală cu șase trepte sau cu transmisii automate cu șapte sau opt rapoarte. Sistemul de tracțiune integrală va fi și el disponibil în funcție de propulsorul ales.

În a doua parte a anului viitor, Mercedes-Benz va oferi și versiuni AMG pentru noua generație GLA. Totodată, nemții promit și o motorizare plug-in hybrid identică cu cea disponibilă acum pe Clasa A (A250e cu 218 cai putere și autonomie electrică de până la 69 de kilometri).

Totodată, raportul menționează că noua generație GLA va sta la baza viitorului model electric EQA. Acesta din urmă va fi lansat în 2021.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru