Informații despre noua generație Nissan Micra: hatchback-ul subcompact va fi dezvoltat și produs de Renault

de Daniel Popescu
Marti, 08.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că următoarea generație a hatchback-ului subcompact Micra va fi dezvoltată și produsă integral de partenerii de Alianță de la Renault.

Nissan a confirmat la jumătatea lunii august că Micra va rămâne în gamă, fără să fie afectat de planul constructorului japonez care prevede reducerea cu 20% a numărului de modele la nivel global.

Oficialii mărcii japoneze au început acum să ofere o serie de detalii despre viitoarea generație, însă principala noutate este că Nissan nu va mai avea un cuvânt major de spus în direcția de viitor a modelului.

Ashwani Gupta, Chief Operating Officer al Nissan, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat publicației franceze Le Monde că noua generație Micra va fi dezvoltată și produsă exclusiv de partenerii de Alianță de la Renault.

"Pentru următoarea generație Micra, vom urma Renault și vom solicita celor de la Renault să dezvolte și să producă viitorul Micra pentru noi", a precizat el.

Decizia are la bază noua strategie a Alianței Renault-Nissan, prin care Renault vă coordona întreaga activitate din Europa a celor de la Nissan în segmentul modelelor de mici dimensiuni. În prezent, Micra este produs la uzina Renault de la Flins (Franța), însă aceasta va fi transformată într-un centru de reciclare începând din 2024.

Popularitatea lui Micra în Europa a scăzut constant în ultimii ani.

Modelul s-a comercializat în 86.000 de unități în 2017 după lansarea noii generații, însă de atunci Micra a intrat pe o traiectorie descendentă, cu aproape 78.000 de unități în 2018 și 65.000 de unități în 2019. În prima jumătate a anului, Micra a avut mai puțin de 20.000 de clienți, însă scăderea din 2020 a fost cauzată și de pandemia de coronavirus.

Via Autoblog, Le Monde

Comentarii (1)

  • netam-nissan
    de parca actualul micra n-ar fi tot un clio-4, mai scump si mai prost ce-i drept la testu elanului.
    pacat de decaderea nissan micra care o sa fie halit si mai abitir de noua dacia sandero.
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru