Informații despre viitoarea generație Toyota Aygo: modelul de oraș ar putea primi o gardă la sol mai mare

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație Toyota Aygo ar putea beneficia de o gardă la sol mai mare și de o poziție mai înaltă la volan ca urmare a interesului clienților pentru SUV-uri, potrivit unor informații neoficiale.

Toyota este unul dintre puținii producători auto care intenționează să rămână în segmentul mașinilor de oraș inclusiv cu o versiune cu motor termic, în contextul în care ceilalți constructori abandonează acest segment din cauza costurilor prea mari pentru reducerea emisiilor.

Toyota se bucura însă de vânzări semnificative pentru modelul Aygo, motiv pentru care japonezii au anunțat anterior că acesta va primi o nouă generație. Publicația britanică Autocar susține însă că Toyota ar putea fi tentată să susțină ritmul de creștere și printr-o serie de schimbări importante pentru caroserie.

Sursa citată afirmă că viitorul Aygo ar putea beneficia de o gardă la sol mai mare și de o poziție mai înaltă la volan, ca urmare a faptului că numeroși clienți sunt în prezent în căutarea SUV-urilor tocmai datorită unor astfel de caracteristici.

Anterior, oficialii Toyota au admis că viitoarea generație Aygo ar putea avea doar versiune electrică, însă Autocar susține că, cel mai probabil, modelul va debuta pe piața cu un motor pe benzină.

Avantajul celor de la Toyota comparativ cu alți constructori este că are o gamă foarte variată de hibrizi, ceea ce îi permite să obțină o medie a emisiilor care să se încadreze în viitoarele limite impuse de Uniunea Europeană.

De altfel, Aygo este singurul model Toyota care nu are o versiune hibridă.

Noua generație va fi produsă în continuare la uzină din Cehia, în timp ce designul va fi stabilit la Bruxelles.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Si uite asa se transforma citadinele in SUV-uri de urcat borduri in oras.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru