Informații tehnice despre noul SUV Genesis GV70: versiunea de top dedicată piețelor asiatice are un V6 de 3.5 litri cu 380 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Marti, 08.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Genesis a publicat o serie de informații tehnice referitoare la noul SUV GV70. Pentru moment, producătorul oferă date doar despre varianta disponibilă pe piețele asiatice. Clienții vor putea alege din trei motorizări, cea mai puternică urmând să aibă 3.5 litri și 380 CP.

În urmă cu câteva zile, Genesis, brandul premium lansat sub umbrela Hyundai, a publicat primele imagini cu noul SUV GV70. Modelul pregătit de constructorul asiatic va fi unul global, iar astăzi, în cadrul unui eveniment online, reprezentanții companiei au publicat o parte dintre detaliile tehnice referitoare la noul SUV.

Pentru moment, oficialii Genesis au oferit informații doar despre motorizările disponibile pe piațele asiatice. Astfel, GV70 va putea fi comandat cu trei motorizări.

Varianta de bază va fi echipată cu un motor diesel de 2.2 litri care dezvoltă 210 cai putere și 440 Nm. Aceasta va fi disponibilă în versiuni 2WD sau 4WD și, cel mai probabil, va fi introdusă și pe piața Europeană (motorizarea poate fi comandată pe Bătrânul Continent pe sedanul Genesis G70).

Clienții din Asia vor putea opta și pentru un motor pe benzină de 2.5 litri cu patru cilindri care dezvoltă 304 cai putere și 420 Nm. La fel ca în cazul propulsorului diesel, clienții vor putea opta și pentru un sistem de tracțiune integrală.

Vârful de gamă dedicat piețelor asiatice va fi echipat cu un V6 pe benzină de 3.5 litri cu 380 de cai putere și 530 Nm.

În acest caz, sistemul de tracțiune integrală este disponibil standard.

Cel mai probabil, pentru piața din Europa, Genesis va oferi pe GV70 o motorizare pe benzină de 2.0 litri și un V6 de 3.3 litri, cele două propulsoare fiind deja disponibile în gama sedanului G70.

Noul SUV pregătit de constructorul asiatic are o lungime de 4.715 mm, lățimea măsoară 1.910 mm, iar înălțimea este de 1.630 de mm. Ampatamentul anunțat are 2.875 de mm.

Pentru un plus de performanță, SUV-ul va fi echipat cu un sistem Launch Control (în cazul versiunii Sport), în timp ce toate variantele comandate cu sistemul de tracțiune integrală vor fi echipate cu tehnologia Multi Terrain Control (include o serie de moduri de rulare dedicate ieșirilor în off-road).

Pe lista echipamentelor, Genesis a trecut și suspensii adaptive care pot fi comandate cu sistemul Preview Electronic Control Suspension. Cu ajutorul unei camere video și mulțumită informațiilor primite din partea navigației, SUV-ul va putea seta rigiditatea suspensiei în funcție de drumul pe care rulează.

În același timp, Genesis propune și un pachet generos de sisteme de siguranță.

SUV-ul va putea fi comandat cu un sistem de frânare automată de urgență, cu un asistent pentru unghiul mort, cu un sistem pentru monitorizarea șoferului și cu un cruise control inteligent. De asemenea, va exista și sistemul de conducere semi-autonomă Highway Driving Assist II.

Noul Genesis GV70 va fi echipat cu un instrumentar digital de bord cu efect 3D a cărui diagonală măsoară 12.3 inch, cu un ecran central tactil de 14.5 inch și cu un sistem de identificare pe baza amprentei. Acesta din urmă va putea fi utilizat atât pentru pornirea motorului, cât și pentru realizare unor plăți prin intermediul serviciului Genesis CarPay.

Comentarii (5)

  • Aoleooo!! Diesel? Acush vine jihadu.
    2 0
  • MISTO
    2 1
  • mai ieri alaltaieri comenta cineva pe aici de designul masinii asteia...as aduga ca eu vad elemente de mazda+porsche+volvo+kia (scuzabil cu kia, ca doar e a lor), dar ansamblul nu e reusit, in opinia mea.
    3 4
  • @nicEu as mai adauga si Bentley!
    2 2
  • As mai adauga eu : BMW X6 si GLE Coupe ....copy-paste dupa SsangYong Actyon lansat in 2004 :))
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru