PREMIERĂ: Genesis GV60 primește tehnologia de recunoaștere facială pentru deschiderea portierelor

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2023, exemplarele Genesis GV60 comercializate pe Bătrânul Continent vor veni echipate cu tehnologia de recunoaștere facială. Aceasta va fi utilizată pentru deschiderea/închiderea portierelor, dar și pentru pornirea motorului.

În vara anului trecut, Genesis (brandul premium al grupului Hyundai) a prezentat lumii întregi modelul cu zero emisii GV60. Crossover-ul este plin de tehnologie de ultimă oră, având inclusiv un sistem de recunoaștere facială.

Începând din 2023, toate exemplarele comercializate în Europa vor fi echipate cu această tehnologie, o premieră în industria auto. Cu ajutorul ei, șoferul va deschide/închide portierele și va porni motorul.

Prima dată, utilizatorul va trebui să folosească cheia fizică pentru a-și seta profilul. Apoi, operațiunile enumerate mai sus vor putea fi realizate cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială. Așadar, nu vei mai avea nevoie de cheie.

Potrivit constructorului asiatic, un LED integrat în montantul B va indica starea sistemului. Totodată, reprezentanții companiei dau asigurări că datele biometrice nu sunt stocate sau încărcate în afara mașinii.

Așa cum spuneam, tehnologia de recunoaștere facială va fi disponibilă doar pentru exemplarele Genesis GV60 comercializate în Europa.

via Genesis

Comentarii (2)

  • Poi nu ca era imperios necesar? De când aștepta piața/omenirea o asemenea “invenție”… acuma sa vezi cum explodează vânzările.
    2 3
  • Mircea Badea
    presimt ca o sa vad o gramada de soferi strambandu-se la masina ca sa-i recunoasca...

    si daca mai vine un covid ceva access denied clar!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru