Înmatriculări de mașini noi în România în martie: peste 8.000 de unități, în creștere cu 17%

de Daniel Popescu
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat în luna martie 8.122 de mașini noi, în creștere cu 17% comparativ cu martie 2017, iar Dacia a înregistrat o creștere mai mare decât a pieței, la aproape 2.000 de unități.

Înmatriculările de mașini noi au continuat să crească pe piața din România și în luna martie a acestui an, însă pe de altă parte aceasta a fost și cea mai modestă luna a anului de până acum.

Astfel, românii au înmatriculat 8.122 de mașini noi, în creștere cu 17.45% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia a înregistrat o creștere de aproape 22%, peste media pieței, și a deținut aproximativ un sfert din piața auto a mașinilor noi, cu 1.897 unități.

Așa cum se întâmplă frecvent ca urmare a faptului că numeroase vânzări sunt realizate în cadrul unor flote pentru firme, ceilalți constructori au înregistrat rezultate contrastante. Ford a ocupat locul doi cu 774 de unități în ciuda unei scăderi cu 24% a înmatriculărilor, în timp ce ultimul loc pe podium a fost ocupat la mică distanță de Volkswagen (767 unități, +31%). Clasamentul este completat de Skoda (680 de unități) și Opel (477 unități, în creștere cu 62%).

La polul opus, cea mai redusă frecvență de înmatriculări a fost în dreptul unor mărci precum Lamborghini, Rolls-Royce, Aston Martin sau Bentley, care au avut câte o singură înmatriculare în martie.

Anterior, în România s-au înmatriculat 11.744 de mașini noi în ianuarie și 8.777 de unități în februarie, astfel că totalul pe primele 3 luni este de 28.643 unități.

Via DRPCIV

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru