Înmatriculările Dacia au scăzut cu 32% în Franța în luna noiembrie: aproape 6.700 de unități

de Daniel Popescu
Vineri, 04.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat aproape 6.700 de unități în Franța în luna noiembrie, în scădere cu 32% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Piața franceză a înregistrat în medie un declin de 27%.

Piața auto franceză a înregistrat a doua lună consecutivă de scăderi majore la înmatriculările de mașini noi, potrivit datelor oficiale publicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

Astfel, francezii au înmatriculat 126.000 de mașini în noiembrie, în scădere cu 27% comparativ cu perioada similară a anului trecut. La fel ca și în octombrie, Dacia a avut o evoluție mai slabă decât media pieței, în contextul în care înmatriculările sale au scăzut cu 32%, la numai 6.653 de unități.

Chiar și așa, la nivelul primelor 11 luni ale anului, Dacia se menține în apropierea mediei generale a pieței auto franceze. Francezii au înmatriculat în total 1.46 milioane de mașini, în scădere cu 26.9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce Dacia a trecut în dreptul său 88.173 de unități, în scădere cu 29.9%.

În ciuda faptului că Dacia pregătește startul livrărilor pentru noile generații Sandero și Sandero Stepway, actualul Sandero continuă să ocupe locul 5 în clasamentul general la nivelul primelor 11 luni ale anului, cu 49.594 unități și o cotă de piață de 3.4%.

De asemenea, Dacia Duster a rămas pe poziția a 12-a cu 27.637 unități și o cotă de piață de 1.9%.

Un alt model produs în România, și anume Ford Puma, a urcat o poziție și ocupă locul 23 în preferințele francezilor, cu 13.691 de unități livrate și o cotă de piață de 0.9%.

Via CCFA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru