Înmatriculările Dacia în Germania au scăzut cu aproape 40% în primele două luni ale anului: 7.000 de unități în ianuarie și februarie

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat 7.041 de mașini în Germania în primele două luni ale anului, în scădere cu aproape 40% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

La începutul acestui an, Dacia se confruntă cu o scădere accentuată a înmatriculărilor pe principalele sale piețe de export. Dacă în Franța a înregistrat o scădere de 32%, în Germania scăderea este și mai accentuată: aproape 40%.

Constructorul de la Mioveni a raportat 7.041 de unități înmatriculate în Germania în primele două luni ale anului.

Scăderea este semnificativ mai mare decât scăderea medie a pieței germane, care a fost de circa 11%, la aproape 240.000 de unități. Datele vin ca urmare a unei scăderi a înmatriculărilor cu 36.6% în cursul lunii februarie, la 3.708 unități.

Cu alte cuvinte, scăderea înmatriculărilor s-a mai temperat ușor comparativ cu declinul de 42% din ianuarie, însă rămâne în continuare foarte ridicată. Între timp, cota de piață a mărcii românești pe piața germană s-a înjumătățit de la 3% la numai 1.5%.

Piața auto europeană traversează în ansamblu un debut modest de an și este de așteptat să înregistreze scăderi și în lunile următoare, mai ales în contextul incertitudinilor pe care le aduce extinderea epidemiei de coronavirus pe Bătrânul Continent.

Via Profit

Comentarii (1)

  • Fara alehas
    Virusii sunt de vina. Aia care ataca proprietarilor tabla si buzunarul.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru